Antena 3 CNN Coronavirus Doctor din Iași detașat în Suceava: 'N-am putut să spun nu. Suntem pregătiți din timpul rezidențiatului'

Doctor din Iași detașat în Suceava: 'N-am putut să spun nu. Suntem pregătiți din timpul rezidențiatului'

Petruța Moroșan a vorbit despre detașarea sa la spitalul din Suceava. Doctorul din Iași spune că nu a putut să nu accepte această solicitare, iar medicii sunt pregătiți încă din timpul rezidențiatului pentru astfel de situații.

Doctor din Iași detașat în Suceava: 'N-am putut să spun nu. Suntem pregătiți din timpul rezidențiatului'
Sursa foto: Pexels
30 Mar 2020   •   21:36

"N-am putut să spun nu unei astfel de solicitări. Noi, ca și medici de urgență, suntem pregătiți din timpul rezidențiatului pentru astfel de situații. Bine, nu se gândește nimeni chiar la o situația ca cea actuală, dar suntem pregătiți.

Aici, spitalul avea nevoie de medici în continuare, având în vedere că colegii noștri au ieșit pozitiv și nu puteau să vină la muncă în condițiile date. După ce am fost asigurați că secția a fost decontaminată și suntem în siguranță să consultăm – nu ne-am fi expus nici noi în mod excesiv – am fost de acord să consultăm și aici, cu măsuri de protecție care sunt necesare", a spus dr. Petruța Moroșan.

"Știam că nu vom intra în contact cu cei contaminați și că suntem doar medicii care venim de la Iași, secția fiind proaspăt decontaminată. S-au făcut verificări chiar înainte să venim noi aici. Am fost asigurați că suntem în siguranță, nu am fost trimiși pur și simplu", a mai explicat medicul.

×
Subiecte în articol: coronavirus Suceava Iași
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close