Antena 3 Coronavirus Document al Germaniei care şochează: Pandemia de coronavirus a fost o alarmă falsă la nivel mondial

Document al Germaniei care şochează: Pandemia de coronavirus a fost o alarmă falsă la nivel mondial

14 Iun 2020   •   11:00
Document al Germaniei care şochează: Pandemia de coronavirus a fost o alarmă falsă la nivel mondial
Sursa foto: Hepta

Un document intern, realizat pentru Ministerul german de Interne, arată că măsurile luate de Guvernul de la Berlin pentru combaterea pandemiei de coronavirus au fost exagerate.

Potrivit raportului, pandemia nu este atât de gravă, fiind mai degrabă o alarmă falsă la nivel mondial, informează Global Research.

Germaniase confruntă cu un scandal după ce documentul a apărut recent în spațiul public.

Printre cele mai controversate puncte ale raportului se numără ideea că pericolul prezentat de COVID-19 a fost mult supraestimat. Autorii susțin că nu există dovezi potrivit cărora pericolul prezentat de noul coronavirus ar fi fost mai mare decât nivelul considerat normal în cazul epidemiilor în general.

Raportul mai notează că multe dintre persoanele care au murit din cauza acestei boli ar fi murit oricum, din punct de vedere statistic, anul acesta, ori din cauza vârstei înaintate, ori ca urmare a afecțiunilor de care majoritatea sufereau.

Autorii documentului fac și o comparație cu mortalitatea provocată de alte afecțiuni. Astfel, ei notează că, la nivel mondial, în trei luni au murit 250.000 de persoane din cauza COVID-19, comparativ cu 1,5 milioane de decese provocate în întreaga lume de epidemia de gripă din 2017-2018.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close