Antena 3 CNN Coronavirus Doi italieni, singurii locuitori ai unui sat izolat din Perugia, insistă să poarte masca de protecție

Doi italieni, singurii locuitori ai unui sat izolat din Perugia, insistă să poarte masca de protecție

Doi italieni insistă să poarte masca de protecție și, atunci când se întâlnesc, păstreaza distanța, chiar dacă sunt singurii locuitori din Nortosce, un sat izolat, situat în munți, în provincia Perugia.

Doi italieni, singurii locuitori ai unui sat izolat din Perugia, insistă să poarte masca de protecție
Sursa foto: CNN
de Alin Tarnovschi    |    18 Oct 2020   •   11:00

Cei doi bărbați păstrează distanța de siguranță și poartă masca de protecție atunci când se întâlnesc, chiar dacă sunt singurii oameni aflați în satul din munți. Italienii au explicat că nu vor să riște să se îmbolnăvească pentru că nu ar avea cine să îi îngrijească.

Giovanni Carilli și Giampiero Nobili poartă masca de protecție ori de câte ori se întâlnesc, în ciuda faptului că nu au vecini și nu pleacă din satul Nortosce niciodată.

Satul izolat este situat în provincia Perugia (Umbria) și este cunoscut de turiști. Nortosce este situat pe versantul unui munte, în valea Nerina, la o altitudine de 900 de metri, fiind extrem de dificil de ajuns.

În ciuda protecției pe care natura le-a oferit-o, nici Carilli (82 de ani), nici Nobili (74 de ani), nu se simt protejați de virusul care a schimbat lumea și care a ucis aproximativ 37.000 de oameni în Italia, notează CNN.

Insistă să poarte masca de protecție, chiar dacă sunt singurii locuitori din Nortosce

"Mi-e frică de moarte de acest virus. Dacă mă îmbolnăvesc, sunt pe cont propriu. Cine ar avea grijă de mine?

Sunt bătrân, dar vreau să trăiesc în continuare aici, să am grijă de oile mele, de vie și de stupi. Să merg în continuare în pădure pentru ciuperci și trufe. Îmi place viața mea", a declarat Giovanni Carilli pentru CNN.

În prezent, italienii sunt obligați să păstreze o distanța socială de aproximativ un metru, în timp ce purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice, atât în interior și cât și în exterior, cu excepția locuințelor private.

În timp ce polițiștii din toată Italia dau amenzi între 400 și 1000 de euro celor care refuză să poarte masca de protecție, pentru cei doi locuitori ai satului Nortosce, portul măștii este o regulă de bază.

Nobili a explicat că ar fi o lipsă totală de respect pentru amândoi dacă ar ignora măsurile stricte adoptate de Guvern, în ciuda situației în care se află.

"Portul măștii de protecție și respectarea distanței sociale nu sunt doar din motive de sănătate. Nu reprezintă ceva bun sau rău.

Dacă există reguli, trebuie să le respecți pentru propria persoană și pentru cei din jurul tău. Este vorba de un principiu", a declarat italianul.

Când cei doi italieni, singurii locuitori din Nortosce, se întâlnesc la cafea, se așează la o masă lungă de aproximativ doi metri, fiecare la câte un capăt.

De asemenea, cei doi păstrează distanța socială și când merg să ia apă de la un izvor situat în apropiere.

Carilli s-a născut în satul izolat din munți, însă și-a petrecut mare parte din viață în Roma, până când a ieșit la pensie și s-a întors în satul natal.

Potrivit datelor oficiale, în Italia, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost înregistrate peste 400.000 de cazuri de infectare cu coronavirus.

De asemenea, în continuare, există peste 115.000 de cazuri active de COVID-19 pe teritoriul țării, în timp ce aproape 250.000 de oameni s-au vindecat.

×
Subiecte în articol: coronavirus Italia
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close