x close

Dosar penal după ce zeci de persoane s-au adunat la o biserică din Iași

08 Apr 2020   •   19:04
Dosar penal după ce zeci de persoane s-au adunat la o biserică din Iași Pixabay

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au anunțat că au deschis un dosar penal, după ce zeci de persoane s-au adunat pe 21 martie în curtea unei biserici pentru a participa la slujbă.

Procurorii au precizat că au deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

„La data de 21.03.2020, cu ocazia sărbătoririi Sâmbetei pomenirii morților, la biserica (...) din mun. Iași, a avut loc o slujbă cu caracter religios în spațiu deschis, la care a participat un număr mare de persoane, existând suspiciunea de încălcare a măsurilor de prevedere instituite de Ordonanța militară nr. 1 din 2020, constând în interzicerea organizării și desfășurării oricărui eveniment ce presupune participarea a peste 100 de persoane în spații deschise și luarea măsurilor pentru asigurarea distanței de cel puțin un metru între participanți", au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Preotul paroh de la Biserica Socola nu a dorit să comenteze această situație.

De asemenea, alte trei dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor au fost deschise la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, fiind vorba despre persoane care au părăsit spațiile de carantină.

Sursă: Mediafax

Citeşte mai multe despre:

Iași biserica
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati