Antena 3 CNN Coronavirus 80% dintre cei cu coronavirus nu au intrat în contact direct cu o sursă evidentă de boală. Dr. Craiu: Să fim responsabili!

80% dintre cei cu coronavirus nu au intrat în contact direct cu o sursă evidentă de boală. Dr. Craiu: Să fim responsabili!

Aproximativ 80% dintre cei diagnosticați cu coronavirus au luat virusul fără să intre in contact direct cu o sursă evidentă de boală, spune cel mai recent articol publicat în revista Science, pe tema fenomenului COVID 19.

80% dintre cei cu coronavirus nu au intrat în contact direct cu o sursă evidentă de boală. Dr. Craiu: Să fim responsabili!
Sursa foto: Antena 1
17 Mar 2020   •   14:05

”Ce inseamna asta? (...) Adică pacienții infectați pot avea forme atât de ușoare încât ar putea să nu pară un pericol pentru cei din jur”, scrie medicul Mihai Craiu, într-o postare pe Facebook.

Renumitul pediatru subliniază că, în aceste condiții tot ceea ce putem face acum este „să ne comportăm normal și responsabil”.

„Deoarece acum știm că boala nu este "airborne" si că ne confruntăm cu un virus care este de 1000 de ori mai contagios decât primul virus "rău" din familia coronavirusurilor (cel ce a produs SARS), trebuie să ne comportăm cu toții NORMAL și RESPONSABIL.

MESAJ DE LUAT ACASA - putem lua boala de oriunde, dacă nu ne spălam bine pe mâini. De aceea trebuie să reducem către zero ieșirile inutile în spațiul public. Si nu trebuie să ne lăsăm pradă panicii, deoarece panica duce la acțiuni cu efecte mult mai severe decât COVID-19”, a mai scris dr. Craiu.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close