x close

Drama Elenei, asistenta româncă moartă în Italia după ce a fost infectată cu COVID-19: "Era veselă și se dedica trup şi suflet pacienţilor săi"

de D.G.    |    08 Apr 2020   •   23:05
Drama Elenei, asistenta româncă moartă în Italia după ce a fost infectată cu COVID-19: "Era veselă și se dedica trup şi suflet pacienţilor săi" cremonaoggi.it

Elena avea 40 de ani. Era originară din Târgovişte, locuia în Italia de 15 ani și lucra ca asistent medical.

Povestea Elenei Nitu Rodica este dramatică, pentru că este una dintre cele care s-au luptat cu coronavirusul în prima linie, scrie cotidianul Cremona Oggi, despre româncă.

Lucra la Oglio Po, în secția de dializă a spitalului, unde deseori sunt tratate situații foarte delicate și întotdeauna este nevoie de maxim profesionalism. Tot aici, crede cotidianul italian, este aproape sigur că a contractat virusul, potrivit stiridiaspora.ro.

S-a întâmplat în urmă cu o lună, după care starea Elenei s-a agravat rapid, iar femeia a fost transferată la Milano, continuând să lupte pentru a se putea vindeca sau cel puțin pentru a-şi îmbunătăți starea.

Acest lucru nu s-a întâmplat: a decedat marți și, din păcate, a plecat fără să aibă aproape vreun membru al familiei, pentru că Elena locuise singură în Italia de când s-a mutat din România şi nu avea copii.

Diplomați speră că blocarea frontierei din aceste săptămâni poate fi depășită, cel puțin pentru a putea repatria trupul femeii.

„A fost o fată drăguță și veselă, întotdeauna loială muncii, pe care a iubit-o cu adevărat: de fapt, s-a dedicat trup și suflet pacienților săi, nu s-a oprit niciodată ”, îşi reamintesc colegii și asistenții de la Oglio Po, care erau, de fapt, familia sa din Italia.

Este a opta victimă în rândul personalului medical, cea care plătește - la nivel profesional - cea mai mare datorie, fiind supraexpusă riscului: un detaliu pe care nimeni nu ar trebui să-l uite vreodată, conchide presa italiană.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati