Antena 3 CNN Coronavirus E prăpăd la o fermă din Germania! Peste 100 de români au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19

E prăpăd la o fermă din Germania! Peste 100 de români au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, luni, că aproximativ 150 de români care muncesc la o fermă din Germania au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19.

E prăpăd la o fermă din Germania! Peste 100 de români au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19
Sursa foto: Pixabay.com
27 Iul 2020   •   18:10

În continuarea informațiilor comunicate în data de 26 iulie a.c. cu privire la testarea pozitivă a unor lucrători care își desfășoară activitatea la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Republica Federală Germania, MAE precizează că, în conformitate cu informațiile comunicate astăzi, în mod public, de către autoritățile germane, 174 de lucrători din cadrul fermei au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19, alți 298 având rezultate negative, iar cinci vor fi retestați în cursul zilei de astăzi, întrucât testele inițiale nu au fost concludente. De asemenea, potrivit informațiilor preliminare comunicate de către reprezentanții fermei Oficiului consular, printre persoanele testate pozitiv se regăsesc aproximativ 150 de cetățeni români, date exacte urmând a fi comunicate după finalizarea centralizării rezultatelor în funcție de naționalitate”, a anunțat MAE.

Toate persoanele infectate au fost supuse unui control medical în cursul acestei dimineți, starea lor de sănătate fiind bună

De asemenea, persoanelor aflate în carantină le vor fi asigurate alimente și bunuri de strictă necesitate. MAE precizează că reprezentanții fermei au confirmat diseminarea datelor de contact ale oficiului consular în rândul cetățenilor români, însă, până la acest moment, la nivelul Oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătură cu această situație. Consulatul General al României la München continuă dialogul cu autoritățile germane și cu reprezentanții fermei și este pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19”, se mai arată în comunicatul MAE.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la München: 0049 089 553307 și 0049 089 98106143, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al consulatului: 0049 1602087789.

Coronavirus în România: 1.104 cazuri noi și 19 decese, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.104 cazuri noi de coronavirus și 19 decese ale unor pacienți infectați. În prezent sunt aproape 46.000 de români care au virusul, dintre care peste 25.000 sunt vindecați.

Până luni, 27 iulie 2020, 2.206 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

×
Subiecte în articol: coronavirus Germania infectie
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close