Primul elev infectat cu coronavirus după redeschiderea școlilor

de Laura Dinu    |    11 Feb 2021   •   09:37
Primul elev infectat cu coronavirus după redeschiderea școlilor hepta

O elevă de la o școală din sectorul 6 al Capitalei a fost confirmată, joi, cu COVID-19, acesta fiind primul caz de la reluarea cursurilor în mod fizic.

Potrivit surselor Antena 3, este vorba despre o elevă din clasa a doua, de la Școala „Sf. Andrei” din Capitală, aceasta fiind confirmată cu noul virus la doar patru zile după reluarea cursurilor în mod fizic.

Cursurile s-au reluat în mod fizic luni, în 8 februarie, însă tot luni, după ce s-a întors de la școală, fetița a aflat că bunica ei este bolnavă. Astfel, eleva nu a mai venit la școală încă de marți, iar părinții elevilor din clasa respectiva au fost anunțați sa nu-i mai aducă la școală.

Din primele informații, eleva se simte bine, însă, conform protocolului, clasa a fost suspendată și va fi dezinfectată. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică spun că, în urma anchetei epidemiologice, nu au mai fost depistați și alți colegi ai fetei cu noul coronavirus.

Cu toate acestea,  părinții elevilor de la celalte clase sunt îngrijorați, spun că se tem să-și mai aducă copiii la școală și cer ca toate cursurile să se desfășoare online. De asemenea, aceștia susțin că elevii învață într-o sală de sport nearesită. 

Potrivit ultimelor reglementări, colegii elevei (elevii din clasă, elevii din alte clase cu care elevul confirmat a venit în contact direct) care au consimtământ semnat, inclusiv cei asimptomatici, trebuiau testați utilizând teste antigenice rapide. Din păcate însă, niciun părinte nu și-a exprimat acordul semnat pentru testare. 

Testați vor și profesorii de la clasă (profesorul/profesorii care au predat la clasă în ziua confirmării cazului și cu 2 zile anterior confirmării acestuia), care doresc.

Excepție de la testare vor face persoanele vaccinate complet și cele care au trecut prin boală și nu au trecut > 90 de zile de la vindecare.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close