Antena 3 CNN Coronavirus FACIAS lansează "Ghidul contractelor de muncă pe perioada Stării de Urgență", realizat de avocatul Costel Gîlcă

FACIAS lansează "Ghidul contractelor de muncă pe perioada Stării de Urgență", realizat de avocatul Costel Gîlcă

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) anunță realizarea unui ghid al relațiilor de muncă, în perioada stării de urgență.

FACIAS lansează "Ghidul contractelor de muncă pe perioada Stării de Urgență", realizat de avocatul Costel Gîlcă
Sursa foto: Foto: pexels.com
23 Mar 2020   •   17:49

”Specialistul în dreptul muncii, colaboratorul FACIAS, avocatul Costel Gîlcă pune la dispoziția tuturor celor interesați “Ghidul contractelor de muncă pe perioada Stării de Urgenţă”. În contextul în care zeci de mii de angajatori se află într-o situație juridică care generează modificări ale relațiilor de muncă, un Ghid al relațiilor de muncă este mai mult decât bine venit pentru a pune cap la cap noutățile legislative și pentru a putea acționa rapid”, transmite FACIAS.          

“Nu numai că ne confruntăm cu riscul îmbolnăvirii sau decesului din cauza unui virus, dar avem deja primele semne ale unei crize economice majore. Epidemia de COVID-19 a impus modificări ale relațiilor de muncă pentru a se adapta noilor situații. Având în vedere importanța acestor modificări, pentru o viziune de ansamblu am considerat că se impune realizarea unui Ghid al contractului individual de muncă pe perioada Stării de urgență. În întreaga istorie a relațiilor de muncă din România nu a existat niciodată o situație care să poată fi comparată cu actualul moment în relațiile de muncă. Virusul COVID-19 nu a îmbolnăvit doar oameni, ci și activități comerciale, nu a ucis doar oameni ci și locuri de muncă. În aceste condiții, de carantină severă, de decretare a Stării de Urgență, de emitere a două Ordonanțe militare de suspendare a activităților comerciale, cu consecința suspendării a sute de mii de contracte individuale de muncă, s-a impus adoptarea unor măsuri în domeniul relațiilor de muncă.  În acest ghid dorim să creionăm aceste modificări ale relațiilor de muncă în perioada epidemiei de COVID-19, pentru a veni în sprijinul tuturor celor interesanți” arată Costel Gîlcă, specialist în domeniul dreptului muncii și în domeniul dreptului securității sociale.

Ghidul este realizat în colaborare cu avocatul Bianca Mircea, specializată în drept comercial şi poate fi descărcat gratuit de pe https://www.facias.ro/date-esentiale-despre-munca-la-domiciliu-telemunca-concediul-pentru-supravegherea-copilului/.

 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close