Antena 3 CNN Coronavirus Femeile cu acid hialuronic, reacţii la vaccinul anti-COVID

Femeile cu acid hialuronic, reacţii la vaccinul anti-COVID

Vaccinul anti-COVID a pus pe gânduri femeile dornice de schimbări ale aspectului fizic. Femeile care apelează la tratamente cosmetice cu acid hialuronic trebuie să ştie că acesta poate provoca reacţii adverse la contactul în organism cu vaccinul anti-coronavirus. Medicii esteticieni spun însă că din ce în ce mai multe femei sună la cabinet pentru a se informa înainte de a apela la procedură.

Femeile cu acid hialuronic, reacţii la vaccinul anti-COVID
28 Ian 2021   •   11:50

Persoanele care au suferit proceduri de înfrumuseţare cu acid hialuronic şi doresc să se imunizeze împotriva COVID-19 ar trebui să facă o pauză de la astfel de intervenţii.

Specialiştii spun că serul anti-COVID nu provoacă reacţii adverse severe

Chiar dacă în mediul online s-a vehiculat că vaccinul anti-COVID ar provoca diferite reacţii persoanelor care au apelat la mici trucuri de înfrumuseţare, specialiştii dau asigurări că acest lucru este perfect normal, iar femeile pot apela în continuare la procedurile cu acid hialuronic.

''Această  temere a fost justificată deoarece a pornit de la trei cazuri care au fost raportate la vaccinul Moderna. Au fost trei paciente care au fost injdectate anterior cu acid. Se pot întâmpla reacţii inflamatorii locale după orice vaccinare, nu numai după vaccinul anti-COVID. Noi am linişit pacientele şi să le liniştim în continuare şi să le spunem că se pot vaccina chiar dacă au accid hialuronic injectat la nivelul feţei. Se pot vaccina liniştite, fără niciun fel de probleme'', a spus Mirela Susan, medic primar dermatolog.

În această perioadă, medicii esteticieni spun că s-a înmulţit numărul celor care sună la cabinet pentru a se informa înainte de a lua o decizie.

Reacţiile adverse reprezintă răspunsul sistemului imunitar la substanţe noi detectate în corp, explică specialiştii. De aceea, după vaccin, organismul detectează acidul hialuronic ca fiind un corp străin în organism şi începe să acţioneze. Specialiştii recomandă o pauză de la intervențiile cu acid hialuronic pentru cei care vor să se vaccineze.

 ''Trebuie lăsată o perioada de timp în general. Eu recomand între două şi patru săptămâni, apoi să se vaccineze. Cam la o lună este sigur se pot vaccina anti-COVID. Trebuie lăsat un anumt timp să se aşeze acidul hialuronic şi lucrurile să vedem că sunt pe un făgaş bun'', adaugă medicul.

Şi medicii de familie sunt de părere că reacţiile nu sunt periculoase

Femeile trebuie să ştie că pot apela oricând la servicii medicale în condiţiile în care reacţiile se agravează.

Unele femei spun că nu vor renunţa la intervențiile cu acid hialuronic şi preferă să amâne vaccinarea anti-covid, de dragul frumuseţii.

În întreaga lume sunt milioane de femei care apelează la diversele proceduri cu acid hialuronic. Unele pentru a scăpa de riduri, altele pentru a-şi mări buzele sau chiar să îşi accentueze pomeţii.

×
Subiecte în articol: vaccin COVID-19 femei
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close