Antena 3 CNN Coronavirus Femeie din Mangalia, angajată la un supermarket, infectată cu coronavirus după ce s-a întors din Spania

Femeie din Mangalia, angajată la un supermarket, infectată cu coronavirus după ce s-a întors din Spania

O femeie din Mangalia a fost infectată cu coronavirus, iar în prezent se afla internată într-un spital din Constanța, după ce s-a întors din Spania. Soțul femeii s-a dus cu copilul la spital, la o zi după ce soția a fost confirmată cu COVID-19, și a mințit că ar fi intrat în contact cu persoane suspecte.

Femeie din Mangalia, angajată la un supermarket, infectată cu coronavirus după ce s-a întors din Spania
27 Mar 2020   •   16:20

Femeia din Mangalia s-a întors din Spania pe 9 martie, dintr-o zonă care nu se afla în evidența autorităților ca fiind o zonă cu risc.

Drept urmare, femeia nu a fost băgată în carantină sau în izolare la domiciliu.

Pe 24 martie a început să se simtă rău, motiv pentru care s-a prezentat la spital, iar ulterior a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde medicii au descoperit că era infectată cu coronavirus.

O zi mai târziu, respectiv pe 25 martie, soțul femeii, care știa că soția sa este infectată cu coronavirus, a mers la spitalul din Mangalia împreună cu fiul în vârstă de 13 ani.

Într-o declarație pe propria răspundere, bărbatul a negat că ar fi intrat în contact cu persoane suspecte sau confirmare cu coronavirus.

Drept urmare, polițștii i-au deschis un dosar penal.

"La data de 27 martie, polițiști din cadrul Poliţiei municipiului Mangalia au fost sesizați de către Spitalul Municipal Mangalia cu privire la faptul că un bărbat s-ar fi prezentat, în data de 25 martie, la Spitalul municipal Mangalia, împreună cu fiul său, de 13 ani și ar fi declarat, în mod fals, că nu a intrat in contact cu alte persoane suspecte / diagnosticate cu acest virus, deși sotia sa fusese anterior diagnosticată pozitiv cu virusul COVID 19 și se află internată la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, de pe data de 24 martie.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor și fals în declarații. 

Cu privire la aceste aspecte au fost informati si reprezentanții D.S.P. Constanta", se arată într-un comunicat al IPJ Constanța.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close