x close

Fiul unui bărbat din Suceava mort de coronavirus: 'E dureros să duci un om la groapă în pijamale'

de A.T.    |    01 Apr 2020   •   17:07
Fiul unui bărbat din Suceava mort de coronavirus: 'E dureros să duci un om la groapă în pijamale' Hepta

Fiul unui bărbat din Suceava care a murit infectat cu coronavirus a povestit momentul în care a fost obligat să își recunoască tatăl și să îl înmormânteze, într-un sicriu sigilat, în timp record, și cu numai cinci rude prezente la înmormântare.

'E dureros să duci un om la groapă îmbrăcat în pijama, neputând să îl îmbraci. E dureros să îl recunoști la morgă, el fiind într-un sac, iar ei să închidă sacul, să îl sigileze, să tragă folii.

YouTube

E dureros să faci o înmormântare în opt oameni, când tu trebuie să alegi care sunt cei opt oameni din familie.

Și totul s-a desfășurat pe repede-înainte. La ora 08.00 am fost la morgă să îl identific, la ora 11.00 am reușit să îl identific, la ora 11.10 a fost ridicat în sicriu, cu sicriul sigilat și cu folie de plastic trasă pe deasupra sicriului de firma de pompe funebre care l-a dus direct la cimitir.

Am avut trei preoți, pentru că tatăl meu era prieten cu dumnealor, au făcut rugăciuni, iar noi am fost cinci din familie.

Înțeleg că este o situație de urgență, însă am foarte multe întrebări la care nu îmi poate răspunde nimeni. Nu am niciun reproș la adresa nimănui din sistemul medical.

Oamenii aceștia încearcă să își facă datori. Dar, totuși, cred că e vorba de un management defectuos. Iată că Suceava a pierdut lupta cu COVID-19 înainte să o înceapă', a declarat fiul bărbatului răpus de coronavirus pentru monitorulsv.ro.

Citeşte mai multe despre:

coronavirus
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati