Antena 3 CNN Coronavirus Florin Cîțu: ”OMS a anunțat deja că varianta Delta se răspândește foarte repede, dar cele mai vulnerabile sunt persoanele nevaccinate”

Florin Cîțu: ”OMS a anunțat deja că varianta Delta se răspândește foarte repede, dar cele mai vulnerabile sunt persoanele nevaccinate”

Premierul Florin Cîțu susține că, în România, ar putea apărea un val patru al pandemiei, însă românii nu trebuie să se îngrijoreze pentru că ”avem vaccin în România. Și dacă ne vaccinăm, nu avem acest val 4”.

Florin Cîțu: ”OMS a anunțat deja că varianta Delta se răspândește foarte repede, dar cele mai vulnerabile sunt persoanele nevaccinate”
Sursa foto: agrepres
de Georgiana Adam    |    22 Iun 2021   •   13:28

”Se discută foarte mult, în spațiul public, despre valul patru. Eu am spus și repet. Nu avem niciun motiv să avem un val patru în România, puternic. S-ar putea să avem un val patru în România, pentru că gripa vine în fiecare an, așa s-ar putea să avem și aici, dar nu ar trebui să avem un val patru semnificativ, pentru că avem vaccin în România. Și dacă ne vaccinăm, nu avem acest val patru. 

OMS a anunțat deja că varianta Delta se răspândește foarte repede, deci acesta este un risc pe care îl știm cu toții. Este, deocamdată, cea mai agresivă și cele mai vulnerabile sunt persoanele nevaccinate. Acolo este vulnerabilitatea. Și comunitățile unde rata de vaccinare este mică. Deci, dacă ne vaccinăm în număr cât mai mare, nu ar trebui să avem un val patru”, a declarat premierul Florin Cîțu

El participă, alături de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, și vicepreședintele CNCAV, Andrei Baciu, la o ședință pe tema beneficiilor vaccinării copiilor.

„Când vorbim de tineri sub 18 ani părinții și tutorii sunt cei care iau decizii și trebuie să ia cele mai bune decizii. Sunt 98.134 de minori care s-au vaccinat, iar dintr-un raport, 45,5% dintre elevi consideră că este foarte important și important să se vaccineze”, afirmă premierul.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close