Antena 3 CNN Coronavirus Focar de coronavirus la un cămin de bătrâni din București: 75 de persoane infectate

Focar de coronavirus la un cămin de bătrâni din București: 75 de persoane infectate

75 de persoane, locatari și angajați ai unui cămin de bătrâni din sectorul 4 al Capitalei, au fost confirmați cu coronavirus. Conducerea azilului a fost amendată cu 20.000 de lei pentru neglijență în combaterea virusului.

Focar de coronavirus la un cămin de bătrâni din București: 75 de persoane infectate
Sursa foto: Pixabay
25 Mai 2020   •   17:00

Direcția de Sănătate Publică București a efectuat un control la căminul căruia nu i-a furnizat numele, pe 24 mai, în urma căruia a constatat că 75 de persoane, atât seniori rezidenți, cât și angajați, sunt infectați cu coronavirus.

Conducerea căminului a fost amendată cu 20.000 de lei "pentru neinstituirea și neaplicarea de către personalul medico-sanitar și administrativ a măsurilor care să prevină apariția sau răspândirea de boli transmisibile (neefectuarea dezinfecției terminale prin nebulizare, nu au fost stabilite spații special amenajate pentru echiparea/dezechiparea personalului angajat, nu au fost actualizate procedurile specifice)”, a transmis DSP București.

Totodată, DSP a transmis noi măsuri pentru neutralizarea focarului, printre care izolarea pacienților, sistarea vizitelor aparținătorilor și reinstruirea cadrelor medicale.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Horoscop 7 iunie 2023. Peştii profită din plin, Balanţele trec testul fidelităţii
x close