Antena 3 CNN Coronavirus Ministerul Educației din Franța îl contrazice pe Klaus Iohannis: „Nu avem niciun caz de Covid-19 în școli”

Ministerul Educației din Franța îl contrazice pe Klaus Iohannis: „Nu avem niciun caz de Covid-19 în școli”

Ministerul Educației din Franța contrazice datele lui Klaus Iohannis, folosite pentru nedeschiderea școlilor.

Ministerul Educației din Franța îl contrazice pe Klaus Iohannis: „Nu avem niciun caz de Covid-19 în școli”
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    28 Apr 2020   •   15:37

„Nu sunt cazuri de infectări în școli”, a spus Agnès Longueville, responsabila biroului de presă al Ministerului Educației din Franța.

Aceasta susține că n-a avut loc niciun experiment în școlile din Franța, că în ele au rămas doar copiii personalului medical din linia I și că nu sunt cazuri de COVID-19 printre copii, nici printre persoanele care se ocupă de ei, scrie libertatea.ro.

Am dorit să știm și ce fac alte țări. Am constatat că sunt o serie de țări care nu mai doresc să redeschidă școlile, alte țări unde situația e în evaluare. Ne-am uitat la exemplul din Franța, unde într-o provincie s-a deschis experimental școala. Nu a decurs foarte bine: după câteva zile, zeci de elevi au fost testați pozitiv, mai mulți dascăli au ajuns la terapie intensivă. Lucrurile nu sunt deloc simple”, a spus Iohannis, luni, 27 aprilie 2020.

Singurii copii care au mers la școală, în Franța, sunt ai personalului din linia I – medici, polițiști, pompieri sau jandarmi – care n-a avut cu cine să-i lase acasă. Este vorba de 30.000 de copii din 13 milioane, adică sub 1%, a declarat pentru Libertatea responsabila biroului de presă al Ministerului Educației din Franța, Agnès Longueville.

„În Franța n-a fost deschisă nicio școală ca experiment. Nu avem niciun caz de Covid-19 în școli. Nici printre copii, nici printre persoanele care se ocupă de ei”, mai spune Agnès Longueville.
 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close