Antena 3 CNN Coronavirus Gara de Nord, tărâmul nimănui. Un român întors din Londra mănâncă liniștit pe peron, altul strănută în sala de așteptare. „Nu sunt bolnav”

Gara de Nord, tărâmul nimănui. Un român întors din Londra mănâncă liniștit pe peron, altul strănută în sala de așteptare. „Nu sunt bolnav”

În timp ce autoritățile iau măsuri fără precedent, Gara de Nord pare tărâmul nimănui. Seară de seară, zeci de români sosiți din străinătate sunt înghesuiți în sala de așteptare până când trenurile care  trebuie să îi ducă acasă, acolo unde vor intra în izolare, pleacă spre destinație.

Gara de Nord, tărâmul nimănui. Un român întors din Londra mănâncă liniștit pe peron, altul strănută în sala de așteptare. „Nu sunt bolnav”
25 Mar 2020   •   09:28

Evident, nimeni nu știe dacă aceștia sunt sau nu infectați, ori dacă transmit virusul mai departe.

Măști nu poartă nici polițiștii care sunt obligați prin lege să îi întrebe pe călători de unde vin și cum își justifică prezența în Gara de Nord la acea oră.

Întrebat de unde vine, un bărbat care mănâncă liniștit pe peronul gării susține că se întoarce de la Londra și că nu este bolnav. De aceea nu se protejează și nici nu se ferește de ceilalți pasageri.

Ulterior, în timpul unei filmări cu camera ascunsă, un alt român venit din străinătate este observat cum strănută în sala de așteptare, ticsită cu oameni, și nimeni nu ia nicio măsură.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus gara de nord
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close