Antena 3 CNN Coronavirus Germania va relaxa restricţiile privind deplasările începând din 19 aprilie

Germania va relaxa restricţiile privind deplasările începând din 19 aprilie

Guvernul Germaniei intenţionează să relaxeze, începând din 19 aprilie, restricţiile privind deplasările impuse pentru încetinirea răspândirii epidemiei de coronavirus.

Germania va relaxa restricţiile privind deplasările începând din 19 aprilie
Sursa foto: Hepta
06 Apr 2020   •   16:53

Ministerul german de Interne a elaborat un plan care prevede relaxarea restricţiilor privind deplasările începând din 19 aprilie, cu obligativitatea purtării măştilor de protecţie în public, limitarea adunărilor mari de persoane şi depistarea rapidă a reţelelor de contagiere, afirmă surse citate de agenţia de presă Reuters.

Vor fi aplicate doar măsurile care au rolul menţinerii sub nivelul 1 a coeficientului de infectare cu noul coronavirus, iar viaţa publică va fi reluată treptat.

Germania a impus restricţii de deplasare la nivel regional, în zonele devenite focar, şi a închis restaurantele şi cele mai multe centre comerciale, începând din 22 martie.

Dat fiind că efectele restricţiilor sunt resimţite dur pe plan economic, generând recesiune în Germania, politicienii vor reluarea rapidă a activităţilor economice.

Până astăzi, 6 aprilie 2020, Germania a înregistrat peste 100.000 de cazuri de infectare cu coronavirus și peste 1.000 de morți.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close