Antena 3 CNN Coronavirus Veste proastă din Germania: doar vacinarea anti-COVID nu ajută la temperarea valului de infectări. Ce mai trebuie făcut în plus

Veste proastă din Germania: doar vacinarea anti-COVID nu ajută la temperarea valului de infectări. Ce mai trebuie făcut în plus

Germania ar putea ajunge chiar şi la 400.000 de cazuri de COVID-19 pe zi dacă nu impune măsuri menite să ducă la o diminuare netă a mobilității şi contactelor, arată un studiu publicat marți.

Veste proastă din Germania: doar vacinarea anti-COVID nu ajută la temperarea valului de infectări. Ce mai trebuie făcut în plus
Sursa foto: Hepta.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Noi 2021   •   19:59

Studiul, efectuat de societatea de consultanță informatică Netschek în cooperare cu universitățile din Munster şi Potsdam, combină date epidemiologice şi algoritmi de prognoză asupra evoluției pandemiei.

Cercetarea pleacă de la faptul că începând din vară s-a înregistrat o creștere rapidă a contactelor, după cum arată datele Ministerului Sănătății german.

Din octombrie, când în Germania temperaturile au scăzut accentuat, frecvența contactelor în spații închise a crescut considerabil.

Studiul semnalează că o continuare a tendinței actuale a îmbolnăvirilor este suficientă pentru a conduce la saturarea sistemului medical german.

Dublarea sau triplarea ritmului de vaccinare nu rezolvă criza

Autorii estimează că printr-o dublare a ritmului actual al vaccinării s-ar reuși doar plafonarea la circa 300.000 a cazurilor de COVID-19 zilnice, sau la 200.000 pe zi în cazul unei triplări a ritmului vaccinării.

Concluzia este că, pentru a stopa acest al patrulea val al pandemiei prin care trece în prezent Germania, este nevoie de o reducere a contactelor la jumătate, pe lângă accelerarea vaccinării.

Asta implică prevenirea marilor aglomerări şi diminuarea contactelor cu persoanele potențial infectate printr-o strategie clară de testare a populației.

Germania a înregistrat, marți, 32.048 de noi cazuri de COVID-19, cu 10.216 mai multe față de marțea trecută, precum şi 265 de decese ale unor persoane infectate.

La secțiile ATI erau internați 3.190 de pacienți COVID-19, cu 22% mai mulți comparativ cu o săptămână în urmă.

Însă din acest punct de vedere, Germania stă bine, pentru că doar 13% din capacitățile unităților de ATI din această țară sunt ocupate în prezent.

Până la urmă, specialiștii tot la lockdown ajung. Și, după ei, și politicienii

Procentul populației vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă este de 67,6%, dar se observă o stagnare în campania de vaccinare.

Cele trei partide care vor alcătui viitoarea coaliție guvernamentală de la Berlin (social-democrații, liberalii şi verzii) încearcă în prezent să se pună de acord asupra măsurilor antiepidemice pe care le vor aplica, un responsabil social-democrat sugerând, de exemplu, un ''cvasi-lockdown pentru nevaccinați''.

Un lockdown al nevaccinaților se aplică în prezent în Austria, țară vecină, afectând circa două milioane de oameni.

Până la o eventuală astfel de măsură în Germania, landurile au început deja să impună restricții pe cont propriu, în Bavaria de pildă fiind anulat popularul Târg de Crăciun de la Munchen.

×
Subiecte în articol: Germania studiu vaccinare
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close