Antena 3 CNN Coronavirus Gestul făcut de români când un spital din Verona a rămas fără măşti

Gestul făcut de români când un spital din Verona a rămas fără măşti

Românii din Verona s-au mobilizat, după ce un spital a rămas fără măşti de protecţie. Comunitatea românească din Verona a donat materiale şi a confecţionat măşti pentru spitale. Efortul colectiv al românilor a venit ce Ana, o asistentă medicală, a vorbit despre lipsa măştilor.

Gestul făcut de români când un spital din Verona a rămas fără măşti
Sursa foto: Pexels
23 Mar 2020   •   19:55

La greu, românii ştiu să fie aproape de prieteni, dar şi de străini. Uite un exemplu din Italia, povestit de Robert, jurnalistul român din Verona.

„Ana este o tânără din Verona, româncă, lucrează într-un spital din apropierea Veronei ca asistentă medicală. Acum două zile ne-a scris că a dat ultima mască de protecţie. Au rămas fără măşti, cele pe care mai au le spală şi le poartă din nou deşi, în mod normal, acestea pot fi utilizate doar 4-5 ore”, povestește Robert Thomas, jurnalist român din Verona, potrivit Mediafax.

A urmat o mobilizare exemplară a comunităţii româneşti din Verona. Unii au donat materiale, inclusiv cămăşi sau lenjerii de pat nefolosite, iar alţii s-au apucat de cusut.

„Eu personal am pus la bătaie nişte cămăşi pe care nu le-am purtat niciodată, sunt ambalate, pentru a fi transformate în măşti. Ceva de genul acesta, am în portbagaj mai multe cămăşi”, a mai spus jurnalistul de origine română.

Robert a mers şi a strâns materialele, apoi a dus la spital măştile confecţionate de români. Odată ajunse acolo, acestea sunt sterilizate la 90 de grade şi date în folosinţă.

„Sigur, ele (măștile - n.red.) nu pot fi folosite la terapie intensivă sau în sala de operaţii, dar pot fi folosite de medici pentru a se proteja şi pentru a-i proteja pe pacienţi”, a mai povestit bărbatul.

Dacă acest efort colectiv duce la salvarea măcar a unei vieţi, totul a meritat, spun românii din Verona

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close