Antena 3 CNN Coronavirus Vaccinat la 91 de ani: "Abia aşteptam! Vaccinul va salva oameni!"

Vaccinat la 91 de ani: "Abia aşteptam! Vaccinul va salva oameni!"

Autorităţile din Grecia au început, sâmbătă, vaccinarea persoanelor vârstnice împotriva COVID-19. Anterior, au fost imunizaţi prin vaccinare câteva zeci de mii de angajaţi din sectorul medical în prima fază a campaniei sale naţionale ce vizează limitarea răspândirii coronavirusului.

Vaccinat la 91 de ani: "Abia aşteptam! Vaccinul va salva oameni!"
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    16 Ian 2021   •   17:56

Este vorba de 75.000 de angajaţi din sectorul medical şi din azilurile pentru vârstnici, care au primit deja prima doză a vaccinului produs de Pfizer-BioNTech, după ce Grecia şi celelalte state din Uniunea Europeană au declanşat simultan campaniile de vaccinare.

"Abia aşteptam. Vaccinul va salva oameni", a declarat Kassiani, o femeie în vârstă de 91 de ani, pentru televiziunea publică elenă, după ce a primit prima doză a acestui vaccin într-un spital din Atena.

Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia îşi propune să vaccineze aproximativ 2 milioane de persoane până la sfârşitul lunii martie. Această ţară are o populaţie de aproape 11 milioane de locuitori.

Grecia relaxează lockdown-ul odată cu etapa a doua a campaniei de vaccinare

Aflată în carantină naţională din noiembrie anul trecut, Grecia va relaxa anumite restricţii începând de luni.

Magazinele cu produse neesenţiale se vor redeschide pentru prima dată după o pauză de peste două luni, după apariţia semnalelor ce par să arate că presiunea ce apasă pe sistemul public de sănătate începe să scadă.

Grecia s-a descurcat mult mai bine pe durata pandemiei de coronavirus în comparaţie cu multe state europene, în pofida precarităţii sistemului ei de sănătate, grav afectat de o criză financiară care a durat mai mulţi ani.

Conform celei mai recente raportări, autorităţile elene au contabilizat un total de 147.860 de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei şi 5.421 de decese asociate acestei boli.

Sursa: Agerpers

×
Subiecte în articol: Grecia vaccinare
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close