Antena 3 CNN Coronavirus E uluitor cât de repede pătrunde noul coronavirus în plămânii unui bărbat de 50 de ani. Medic: „Puteți vedea distrugerea”

E uluitor cât de repede pătrunde noul coronavirus în plămânii unui bărbat de 50 de ani. Medic: „Puteți vedea distrugerea”

Realitatea virtuală dezvăluie modul în care noul coronavirus afectează plămânii unui pacient de 50 de ani, în doar câteva zile de la primele simptome ușoare de aparentă răceală.

E uluitor cât de repede pătrunde noul coronavirus în plămânii unui bărbat de 50 de ani. Medic: „Puteți vedea distrugerea”
27 Mar 2020   •   13:25

Cu ajutor unui imagini 3D la 360 ​​de grade,se poate urmări distrugerea graduală și rapidă a plămânilor bărbatului, scrie Daily Mail.

Coronavirus se răspândește atat de rapid în plămânii pacientului, provocând daune pe scară largă și cu potențial pe termen lung. 

Medicii de la George Washington University au folosit o tehnologie de 360 ​​de grade de realitate virtuală pentru a vizualiza plămânii unui pacient infectat cu COVID-19 care a fost transferat la spitalul lor. 

În videoclip, țesutul pulmonar apare clar și este colorat în albastru deschis, translucid; arborele bronșic - sistemul căilor respiratorii - este un albastru mai închis; iar țesutul inflamat, dat de COVID 19 este de culoare verde.

Cu doar câteva zile înainte de realizarea imaginilor, pacientul, un bărbat de 50 de ani, le-a spus medicilor că nu a avut niciun simptom. Ulterior, el a început să tușească, să aibă dificultăți de respirație și să facă febră.

În trei zile, starea lui a început să se deterioreze rapid și a fost conectat la un ventilator.

×
Subiecte în articol: țesut pulmonar coronavirus plamani
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close