Antena 3 CNN Coronavirus Imunitatea la coronavirus dureaza doar 6 luni: Va fi o problemă chiar și la vaccinare

Imunitatea la coronavirus dureaza doar 6 luni: Va fi o problemă chiar și la vaccinare

Oamenii pot fi imuni la noul coronavirus doar șase luni, arata cel mai recet studiu. Cercetătorii de la Universitatea din Amsterdam au testat 10 bărbați pentru patru coronavirusuri pe parcursul a 35 de ani.

Imunitatea la coronavirus dureaza doar 6 luni: Va fi o problemă chiar și la vaccinare
Sursa foto: Hepta
27 Mai 2020   •   11:05

Cele patru coronavirusuri provoacă răceală comuna și cercetările au arătat că exista o durata alarmant de scurta a imunității, notează The Times.

După 12 luni, oamenii au fost reinfectați frecvent cu virusul și după șase luni, nivelul de anticorpi a fost redus substanțial.

Cercetătorii de la Universitatea din Amsterdam au spus că testele de anticorpi pentru a estima cați oameni au fost infectați sunt așadar limitate.

Profesorul Lia van der Hoek, unul dintre cercetătorii implicați în studiu a declarat pentru The Times: „Imunitatea efectivelor este o problema, chiar și prin vaccinare, deoarece se poate că oamenii să se reinfecteze în termen de șase până la 12 luni”.

Virusologul de la Universitatea Reading Ian Jones a adăugat că alte cercetări sugerează o imunitate de durata mai lunga, deoarece unii suferă doar o forma ușoară care s-ar putea să nu declanșeze imunitate mare.

„Cu toate acestea, toate par să inducă o imunitate de scurta durata, cu pierderea rapida a anticorpilor. Acest lucru poate fi un numitor general pentru coronavirusurile umane. Daca SARS-CoV-2 (noul coronavirus) se vă comporta că un coronavirus sezonier în viitor, se poate așteptă un model similar”, susțin cercetătorii care de altfel au și demontat ideea unui „pașaport de sănătate”, care ar fi atestat că turiștii sunt sănătoși și nu au COVID-19.

„În condițiile în care imunitatea se pierde în 6 luni de la infecție, posibilitatea de a atinge imunitatea de turma (în engleza herd immunity), prin infectare naturala, pare foarte puțin probabila”, au mai avertizat olandezii.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Cod GALBEN de ploi torențiale, vijelii și grindină în 14 județe!
x close