Antena 3 Coronavirus Închiderea HoReCa înseamnă mai multe divorțuri și cabinete psihologice pline: Am vrea să fim decuplați de la rata de incidență de 3 la mie

Închiderea HoReCa înseamnă mai multe divorțuri și cabinete psihologice pline: Am vrea să fim decuplați de la rata de incidență de 3 la mie

de Mia Lungu    |    12 Apr 2021   •   17:12
Închiderea HoReCa înseamnă mai multe divorțuri și cabinete psihologice pline: Am vrea să fim decuplați de la rata de incidență de 3 la mie

Închiderea HoReCa şi mai puţină libertate de mişcare înseamnă mai multe divorţuri şi cabinete psihologice pline! Este avertismentul industriei restaurantelor, care cere autorităţilor să ia măsuri urgente.

"Riscăm să vedem cabinele de doctori, psihologi, psihiatri, cabinete de avocatură, divorţuri, confuzie. Există o sănătate emoţională, familială, comunitară, spirituală. Toate celelalte domenii sunt tragic, dramatic afectate.", spune Marceluș Suciu, patron al unui lanț de restaurante.

"Am vrea să fim decuplaţi de la rata de incidenţă de 3 la mie. Mi se pare Subiectivă. Nu există studii clar obiective, pe termen lung, care să ateste încă o dată că 3 la mie e cifra magică. De ce nu e 2,8, de ce nu e 5,7? 

Limitarea la orar, cu închiderea la ora 18:00. Comdensăm și comprimăm aceeaşi activitate şi aceiaşi oameni care îşi desfăşurau activitatea într-un interval mai larg de ore, acum îl comprimăm, îi înghesuim până la ora 18:00. Nu funcţionează!", spune acesta.

Nunți reluate din 15 mai, cu testarea tuturor invitaților "pe cheltuiala organizatorilor"

Şapte din zece cupluri şi-au amânat nunţile din cauza pandemiei. Ceilalţi au făcut ceremonii restrânse şi petreceri cu familia. Asociaţia Furnizorilor din Industria Nunţilor le propune Guvernului ca din 15 mai să se poată organiza din nou nunţile, dar cu testarea tuturor invitaţilor. Sunt trei scenarii propuse Guvernului.

"Am propus trei scenarii: verde, galben, roșu. Dacă vorbim de roșu, propunem că nunțile să poată avea loc dar doar dacă invitații au făcut vaccinul, au avut COVID-19 sau acceptă testarea la intrarea la eveniment, pe cheltuiala organizatorilor.", precizează Alin Caraman, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor din Industria Nunţilor.

"Cei care vor fi testați pozitiv nu vor putea intra. E dorința tuturor să fie safe, pentru siguranța invitaților.

Ori un test PCR cu 24 de ore înainte sau la intrare, un test rapid. Vorbim și de cele non invazive, cele cu salivă.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close