Antena 3 CNN Coronavirus Înghesuială la icoana făcătoare de minuni din centrul Capitalei: Sute de credincioși au stat la coadă în curtea bisericii și pe stradă

Înghesuială la icoana făcătoare de minuni din centrul Capitalei: Sute de credincioși au stat la coadă în curtea bisericii și pe stradă

Sute de credincioși au stat duminică la coadă la o biserica din Centrul Capitalei pentru a se închină la o icoană făcătoare de minuni, adusă de pe Muntele Athos și sfințită astăzi.

Înghesuială la icoana făcătoare de minuni din centrul Capitalei: Sute de credincioși au stat la coadă în curtea bisericii și pe stradă
de Mia Lungu    |    14 Mar 2021   •   13:53

Evenimentul a primit autorizație de la autorități pentru a fi organizat duminică. Oamenii au fost rugați să păstreze distanța și să țină măștile pe față pentru a nu există riscul că cineva să se infecteze.

Credincioșii au veit cu flori pe care le-au lăsat în față icoanei. Aceștia spun că au venit cu credință în suflet, cu o zi înainte de a începe Postul Mare.

Odată cu evenimentul de astăzi, enoriașii spun că speră să aibă parte de liniște și sănătate.

Părintele Vasile Ioana: Bucureștenii din centrul Capitalei, ne-au arătat că nu sunt o ceată de oameni fără creier

"Când erau probleme mari se chema sfințenie de la Athos. De aceea am vrut neapărat să aduc de la Sfântul Munte această icoană făcătoare de minuni care va rămâne permanent la Biserica Sf. Nicolae Dintr-o Zi. ceasta icoană ne va ocroti, ne va da putere că să ducem mai departe greul acestei pandemii.

Dovada pe care au făcut-o astăzi bucureștenii din centrul Capitalei, arătând că se poate face o sărbătoare cu distanțare sanitară, ne-au arătat că nu sunt o ceată de oameni fără creier. E o ceată de oameni cu inima mare și cu creier." a spus preotul Ioana, prezent și el la sfințirea icoanei.

Directorul Spitalului V. Babeș din Capitală: Noi numărăm pacienți care stau în ambulanțe și camerele de gardă fără a avea loc în spital

"Cum s-a ajuns aici? Prin transmitere. Din păcate, probabil că au obosit în a respecta regulile.

Este într-adevăr dificil dar trebuie să realizăm că altă cale nu este până nu ajungem la un număr corespunzător de oameni vaccinați, ca să nu mai transmită boala și ca să nu mai facă ei înșiși forme severe de boală.

Este adevărat, tinerii încep să nu mai aibă factori de risc sau comorbidități foarte evidente care să explice evoluția. Deci atenția cu atât mai mult trebuie să fie mai mare."

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Zeci de mii de credincioşi la procesiunile Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava
x close