Antena 3 CNN Coronavirus O femeie din Deva nu a putut să își înmormânteze soțul pentru că nu i s-a dat rezultatul testului COVID-19

O femeie din Deva nu a putut să își înmormânteze soțul pentru că nu i s-a dat rezultatul testului COVID-19

Bărbatul a murit acasă, pe 1 decembrie, iar familia a făcut nenumărate demersuri la DSP și laboratorul de analize, însă nu a primit niciun răspuns. Pe de altă parte, reprezentanții DSP spun că această întârziere a fost cauzată de faptul că pe 30 noiembrie și 1 decembrie nu s-a lucrat.

O femeie din Deva nu a putut să își înmormânteze soțul pentru că nu i s-a dat rezultatul testului COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    05 Dec 2020   •   09:15

Cei doi soți au început să se simtă rău în ultimele zile ale lunii noiembrie. Nora lor lucrează la Spitalul de Boli Infecțioase din Rimisoara și i-a sfătuit să nu iasă din casă și să anunțe medicul de familie.

O echipa de la ambulanță a ajuns în 30 noiembrie și a recoltat probe de la cei doi soți, pentru testul COVID, însă a două zi dimineață, bărbatul de 64 de ani a murit acasă. De atunci a început calvarul.

"Au venit, l-au luat, și de atunci e acolo și noi încercăm să ne luptăm pentru rezultatul testului ca să poată medicul de familie să îi emită certificatul de deces. Am sunat la DSP, la Centrul pentru Situații de Urgență Hunedoara, am trimis mail-uri." a declarat nora bătrânului, pentru Știrile Antena3.

Reprezentanții DSP spun că rezultatul a întârziat din cauza că nu s-a lucrat pe 1 decembrie. Familia David speră că cei de la DSP Hunedoara să se poată mobiliza mai bine, măcar pentru alte familii care trec printr-un necaz asemănător.

×
Subiecte în articol: COVID-19 înmormântare
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close