Antena 3 CNN Coronavirus Iohannis: Suntem un popor pe care istoria l-a supus unor cumplite încercări și în trecut, dar am reușit să le depășim pe toate cu bine!

Iohannis: Suntem un popor pe care istoria l-a supus unor cumplite încercări și în trecut, dar am reușit să le depășim pe toate cu bine!

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj special tuturor românilor, cărora le-a cerut să respecte cu strictețe măsurile impuse de autorități în stoparea răspândirii noului coronavirus.

Iohannis: Suntem un popor pe care istoria l-a supus unor cumplite încercări și în trecut, dar am reușit să le depășim pe toate cu bine!
16 Mar 2020   •   15:35

Mesajul președintelui Klaus Iohannis:

”Dragi români, ascultați mesajele oficialilor, respectați cu strictețe regulile, păstrați igiena mâinilor, evitați aglomerările, limitați cât se poate de mult orice deplasare! Aveți mai mult decât oricând grijă de cei apropiați, în special de cei vârstnici și vulnerabili.

Oricât de greu ar părea, păstrați distanța socială. Măsurile care au funcționat până acum în zonele unde transmiterea infecției a fost ținută sub control sau măcar încetinită au fost cele severe, de distanțare socială.

Combaterea transmiterii infecțiilor cu noul coronavirus presupune un efort susținut, adaptabilitate și acțiune rapidă. Instituirea stării de urgență permite autorităților responsabile să adopte gradual, adică pe rând, sau imediat, dacă se impune, măsuri precum închiderea punctelor de trecere a frontierei de stat, închiderea temporară a unor restaurante, hoteluri, cafenele, cluburi și alte locuri publice.

De asemenea, poate, atenție, poate fi interzisă gradual, adică atunci când se impune, circulația rutieră, feroviară, maritimă, fluvială sau aeriană pe diferite rute și a metroului.

Totodată, ca măsură de primă urgență cu aplicabilitate graduală, repet graduală însemnând atunci și numai atunci când este absolut necesar, este și identificarea și rechiziționarea de stocuri, capacități de producție și distribuție, de echipamente de protecție, dezinfectanți și medicamente utilizate în tratarea COVID-19.

Națiunea noastră trece prin momente dificile. Dar suntem români, un popor pe care istoria l-a supus unor cumplite încercări și în trecut, iar împreună am reușit să le depășim pe toate cu bine.

Astăzi, în lupta de a limita efectele nocive ale epidemiei provocate de coronavirus nu suntem singuri. O criză globală necesită soluții globale, nu doar locale.

Efortul internațional este unul uriaș, ne coordonăm cu partenerii noștri din Uniunea Europeană și împreună suntem încrezători că vom depăși cu bine această grea încercare.

Dragi români, vă doresc multă sănătate!”, a spus Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close