Antena 3 CNN Coronavirus Italia lansează propriul pașaport verde: "La mijlocul lunii mai, turiștii pot avea permisul italian"

Italia lansează propriul pașaport verde: "La mijlocul lunii mai, turiștii pot avea permisul italian"

Turiştii sunt bine-veniţi în Italia, după 15 mai. Prim-ministrul a declarat că Italia va avea propriul paşaport verde. 

Italia lansează propriul pașaport verde: "La mijlocul lunii mai, turiștii pot avea permisul italian"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    05 Mai 2021   •   12:36

Mario Draghi, prim-ministrul Italiei, i-a îndemnat marţi pe cei din străinătate să îşi rezerve vacanţele de vară în Italia. Acesta a menţionat ţara va avea propriul paşaport verde de vaccinare şi va fi gata la mijlocul lunii mai, mai devreme decât restul Europei, informează Reuters.

Prim-ministrul a spus că Uniunea Europeană va introduce un paşaport verde până la mijlocul lunii iunie. Acesta va facilita călătoriile internaţionale pentru cei care au fost vaccinaţi, sunt negativi în urma testul RT PCR sau ar putea dovedi că s-au recuperat recent din COVID-19.

El a spus însă că Italia, care generează aproximativ 13% din producţia sa economică din turism, va avea propriul paşaport verde gata până la jumătatea acestei luni.

Premierul italian: "La mijlocul lunii mai turiştii pot avea permisul italian, aşa că a sosit momentul să vă rezervaţi vacanţele în Italia"

Călătoriile între regiunile italiene au fost strict restricţionate pentru o mare parte a anului pentru a combate virusul. Dar, cu numărul de cazuri în scădere, guvernul speră să atragă turişti în această vară cu aşa-numitele paşapoarte de vaccin.

Prima insulă din Italia declarată liberă de COVID. Vaccinarea în masă, finalizată în 4 zile

Italia are prima insulă declarată liberă de COVID-19. Este vorba despre Procida, o insulă din golful Napoli, unde campania de vaccinare a durat patru zile.

Insula a finalizat vaccinarea în masă, după o campanie de 4 zile, în care au fost imunizați 90% din locuitori. În Procida au fost vaccinate 6.115 persoane din 7.500.

Campania de vaccinare în masă a durat patru zile, de miercuri, 28 aprilie, până sâmbătă, 1 mai.

Suntem prima insulă care a obținut acest rezultat, dar și prima municipalitate de dimensiuni decente", declară, conform La Stampa, primarul Dino Ambrosino, potrivit Mediafax.

Campania de vaccinare din insula Procida a durat patru zile, din data de 28 aprilie, până la data de 1 mai. Persoanele care au dorit să se imunizeze pentru COVID-19 au fost împărțite pe zile, în funcție de vârstă.

90% din populație, vaccinată în patru zile

De miercuri până sâmbătă, întreaga populație din Procida care nu fusese încă vaccinată a fost chemată la un centru: miercuri au fost invitați cei care au peste 50 de ani, joi cetățenii cu vârste între 40 și 49 de ani, vineri cei cu vârste între 30-39, iar sâmbătă tinerii între 18 și 29 de ani.

Vaccinarea a continuat duminică, 2 mai, cu administrarea de vaccinuri la tineri peste 16 ani sau a rapelului. Procida este o insulă mică din Golful Napoli și este deservită de feriboturi frecvente din Napoli și Ischia.

×
Subiecte în articol: Italia pașaport verde turiștii
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close