Antena 3 CNN Coronavirus Vice-preşedintele SUA, negativ la COVID-19 după ce preşedintele Trump s-a infectat. Candidatul democrat, testat şi el. "A stat la o distanţă sigură!"

Vice-preşedintele SUA, negativ la COVID-19 după ce preşedintele Trump s-a infectat. Candidatul democrat, testat şi el. "A stat la o distanţă sigură!"

Candidatul democrat la alegerile prezidenţiale americane, Joe Biden, a decis să se testeze pentru a afla dacă s-a infectat cu COVID-19.

Vice-preşedintele SUA, negativ la COVID-19 după ce preşedintele Trump s-a infectat. Candidatul democrat, testat şi el. "A stat la o distanţă sigură!"
de Adrian Iclozan    |    02 Oct 2020   •   15:40

Biden se vede, practic, obligat să facă testul pentru coronavirus după ce preşedintele Donald Trump a confirmat, vineri, că el şi soţia sa sunt infectaţi cu COVID-19 în timp ce, într-o altă evoluţie la vârful executivului american, vice-preşedintele Mike Pence şi soţia sa s-au testat deja.

Ambii au primit rezultat negativ.

Trump şi Biden s-au înfruntat faţă în faţă pe 29 septembrie, în prima dezbatere de acest fel, care a avut loc în Cleveland, statul Ohio.

Evenimentul s-a desfăşurat conform protocolului de siguranţă medicală formulat de Cleveland Clinic, care joacă rolul de consilier pentru securitate sanitară pentru toate dezbaterile prezidenţiale.

Comisia pentru dezbateri: Trump şi Biden nu au purtat măşti pentru că distanţa dintre ei era "sigură"

Conform protocolului, Trump şi Biden nu şi-au strâns mâinile înainte de dezbatere şi au intrat în platou din direcţii diferite, ocupând poziţii distanţate la pupitrele lor.

Nici ei, nici moderatorul Chris Wallace nu au purtat mască pe parcursul celor aproximativ 90 de minute ale duelului verbal, conform aranjamentului cu Comisia non-partizană care se ocupă de dezbaterile prezidenţiale.

Comisia a explicat că distanţa dintre participanţii la dezbatere a fost "sigură" şi nu a fost nevoie ca aceştia să poarte măşti.

În schimb, Comisia a impus obligativitatea măştii atât pentru ziariştii care au urmărit evenimentul pe viu, cât şi pentru public.

Cum s-au împăcat cu masca soţiile candidaţilor prezidenţiali

Presa americană a notat că Prima Doamnă, Melania Trump, nu mai purta mască atunci când s-a alăturat soţului său după dezbateri.

În schimb, Jill Biden, soţia candidatului democrat, a purtat masca şi după ce evenimentul s-a încheiat.

×
Subiecte în articol: Joe Biden COVID-19
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close