Antena 3 Coronavirus Klaus Iohannis și Donald Trump, discuție telefonică legată de criza provocată de COVID-19

Klaus Iohannis și Donald Trump, discuție telefonică legată de criza provocată de COVID-19

25 Apr 2020   •   18:42
Klaus Iohannis și Donald Trump, discuție telefonică legată de criza provocată de COVID-19

Președintele României, Klaus Iohannis, a discutat telefonic cu liderul SUA, Donald Trump, despre criza provocată de coronavirus la nivel mondial.

Donald Trump și-a exprimat intenția de a trimite ventilatoare pentru spitalele din România, în contextul pandemiei de coronavirus.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, convorbirea telefinică a avut loc la inițiativa părții americane.

„Președintele României a exprimat apreciere pentru sprijinul acordat țării noastre de către SUA, referindu-se, printre altele, la facilitarea de către partea americană a utilizării avioanelor de transport sub egida Strategic Airlift Capability din cadrul NATO, care au adus în România echipamente de protecție esențiale pentru personalul medical. Totodată, Președintele Klaus Iohannis a evidențiat și sprijinul american pentru obținerea, de către România, a unui echipament de detecție de tipul RT-PCR, printr-un program al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), finanțat de SUA, precum și ajutorul de 800.000 de dolari pentru România dedicat exclusiv luptei împotriva pandemiei cu noul coronavirus”, se arată în comunicat.

„Președintele României a subliniat că una dintre prioritățile autorităților române este asigurarea tuturor echipamentelor și medicamentelor necesare combaterii eficiente a pandemiei. În acest sens, Președintele Donald Trump și-a manifestat intenția de a trimite țării noastre ventilatoare pentru dotarea spitalelor”, se mai arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close