Antena 3 CNN Coronavirus Lista țărilor din afara UE care au adoptat certificatul verde COVID-19

Lista țărilor din afara UE care au adoptat certificatul verde COVID-19

Până în prezent, 18 țări și teritorii din afara Uniunii Europene au aderat la sistemul de certificate digitale ale UE privind COVID-19, între care Turcia, Maroc sau Elveția.

Lista țărilor din afara UE care au adoptat certificatul verde COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    12 Noi 2021   •   16:25

Potrivit RoVaccinare, au aderat la sistemul de certificate digitale ale UE privind COVID țări precum Albania, Andorra, Armenia, Elveția, Insulele Feroe, Israel, Islanda, Liechtenstein, Maroc, Monaco, Macedonia de Nord, Norvegia, Panama, San Marino, Turcia, Ucraina, Regatul Unit și Vatican.

Certificatele COVID eliberate în aceste 18 țări (și teritorii) sunt acceptate în UE în aceleași condiții ca și certificatul digital al UE privind COVID.

În mod similar, certificatul digital al UE privind COVID este acceptat de aceste 18 țări.

„Certificatul se poate scana cu Aplicația Check DCC, realizată de STS, care poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicații Google Play pe un telefon mobil sau o tabletă cu sistem de operare Android.

Verificarea certificatelor se poate realiza și pe telefoanele mobile cu sistem de operare IOS, prin funcționalitatea Web Check DCC. Aceasta este disponibilă prin accesarea link-ului https://certificat-covid.gov.ro/check-dcc”, potrivit RoVaccinare.

Certificatul digital după vaccinare se validează după 10 zile de la vaccinarea cu schemă completă.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close