Antena 3 CNN Coronavirus Lista țărilor din zona galbenă la 22 aprilie 2021. Grecia a fost inclusă pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Lista țărilor din zona galbenă la 22 aprilie 2021. Grecia a fost inclusă pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 22.04.2021, Hotărârea numărul 23 prin care a fost actualizată lista statelor și zonelor condiserate de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Lista țărilor din zona galbenă la 22 aprilie 2021. Grecia a fost inclusă pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    22 Apr 2021   •   18:10

Prima zonă cu risc este reprezentată de insulele Uruguay, Bermuda dar și Cipru. CNSU a aprobat în ședința de astăzi, 22 aprilie, lista statelor din zona galbenă.

Pe noua listă a ţărilor din zona galbenă, au fost incluse și Grecia, SUA și Maldive, după ce numărul de cazuri a crescut semnificativ în aceste țări, în ultima perioadă.

Ce state intră pe lista galbenă

+ Grecia
+ Maldive
+ SUA
+ Canada
+ Germania
+ Elveția
+ Liechtenstein
+ Argentina
+ Lituania
+ Costa Rica
+ Georgia
+ Paraguay
+ Columbia
+ Letonia
+ Iran
+ Peru
+ Capul Verde
+ Oman
+ Mongolia

Ce state ies de pe lista Galbenă

Republica Moldova 
Palestina 
Monaco 
Wallis and Futuna 
Isle of Man

Excepții de la măsura de carantinare

Reamintim că de la măsura de carantinare pentru persoanele care sosesc din aceste state sunt prevăzute mai multe excepții. Astfel, nu va fi instituită carantina pentru persoanele care sosesc în România din aceste zone dacă:

- au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a 2-a doze și au trecut cel puțin 10 zile de la data acesteia până la data intrării în România ;

- au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (ex : test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în țară) și au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrarării în țară ;

- rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul național.

 

×
Parteneri
Ninge abundent în mai multe zone din ţară! Imagini spectaculoase
x close