Antena 3 CNN Coronavirus Ludovic Orban, despre cine va fi testat pentru coronavirus: 'Nu putem testa pe oricine'

Ludovic Orban, despre cine va fi testat pentru coronavirus: 'Nu putem testa pe oricine'

 Ludovic Orban anunţă că nu toată lumea va fi testată pentru COVID-19, ci doar cele care prezintă suspiciuni (contacte, care au călătorit sau care prezintă simptome).

Ludovic Orban, despre cine va fi testat pentru coronavirus: 'Nu putem testa pe oricine'
Sursa foto: Facebook / PNL
05 Apr 2020   •   23:07

"Testele rapide nu sunt o soluţie. Nu au precizie 100%", a spus premierul.

"Testăm atât cât este necesar. Astăzi sunt acreditate 37 de centre unde se face testarea. Noi avem o metodologie şi o respectăm. Continuăm acest efort, astfel încât capacitatea de testare să fie cât mai aproape de nevoile reale. Acum nu poate nici să se testeze oricine.

În general se testează persoane de contact ale unor persoane care au fost diagnosticat pozitiv, persoane care au istoric de călătorie internaţională, care vin din ţări unde e răspândit virusul, se testează persoane care au simptome, se testează cu prioritate persoane instituţionalizate care prezintă simptome. Există un set de priorităţi pe care noi le respectăm", a spus Ludovic Orban, la România TV.

Şeful Executivului nu are încredere în capacitatea testelor rapide. El precizează că sunt metode care nu au o precizie 100% şi că acestea nu pot fi folosite pentru a se lua decizii.

"Dintr-o sută de oameni care sunt testaţi rapid, e posibil ca minim 20 să fie pozitivi şi să fie diagnosticaţi, de fapt, negativ", a adăugat Orban.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close