Antena 3 CNN Coronavirus Ludovic Orban: Ne-am fixat ca obiectiv să producem cantitățile necesare de echipament de protecție în România

Ludovic Orban: Ne-am fixat ca obiectiv să producem cantitățile necesare de echipament de protecție în România

Premierul Ludovic Orban, aflat la fabrica de măști de la Dragomirești, a prezentat măștile de protecție care au început să fie produse în România și care vor fi puse la dispoziție publicului larg din țară.

Ludovic Orban: Ne-am fixat ca obiectiv să producem cantitățile necesare de echipament de protecție în România
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    29 Apr 2020   •   10:58

"Ne-am fixat ca obiectiv să producem cantitățile de echipament de protecție necesare în România. Practic uzina de producție specială Dragomirești este prima capacitate economică care a achiziționat utilajele și a pus în funcțiune liniile automatizate pentru producerea pe scară largă a două tipuri de măști. Acest tip de mască N95, echivalent de FFP3. Materialul utilizat pentru această mască a fost testat într-un laborator din Belgia și are grad de protecție de 99,8%. De asemenea, tot la această unitate economică intră în fabricație măștile chirurgicale, măștile de largă utilizare care vor fi folosite după 15 mai. În privința măștii chirurgicale, e vorba de această mască binecunoscută pe care o să o și port. Materialul utilizat, conform certificării, e de un procent foarte mare de protecție, de aproape 80%. Gradul de penetrabilitate a măștii de către virus e foarte mic".

Orban a mai spus că au fost achiziționate utilaje care permit producția acestor măști în sistem automatizat. "Capacitatea de producție pentru măști chirurgicale între 300 și 350.000 de măști pe zi. Pentru măștile de tip FFP3, capacitatea de producție va fi între 70 și 75.000 pe zi. Îl felicit pe ministrul Economiei, echipa de aici care s-a mișcat extrem de repede și care va permite ca pe piața românească să intre astfel de produse realizate în România. Sunt și alte companii care au solicitat autorizarea pentru producția de măști. La ora actuală au fost avizate 9 companii pentru producția de măști chirurgicale. De asemenea, există un proiect privat susținut de Guvern pentru a produce în România materialul necesar pentru aceste măști. Și în privința materialului necesar, încă nu-l produce în România, încă îl importăm și obiectivul e să-l producem în țara noastră", a declarat premierul.

Întrebat dacă crede că se impune după 15 mai instituirea stării de alertă, Orban a spus că "noi avem în evaluare toate posibilitățile. Decizia o vom lua pe măsură ce ne apropiem de data de 15 mai și decizia va depinde de evoluția epidemiei. Dacă vom avea o reducere a numărului de persoane infectate, vom lua decizia în funcție de evoluția epidemiei".

Ludovic Orban: Ne-am fixat ca obiectiv să producem cantitățile necesare de echipament de protecție în România

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close