Antena 3 CNN Coronavirus Marea Britanie va atinge imunitatea colectivă la COVID peste 4 zile

Marea Britanie va atinge imunitatea colectivă la COVID peste 4 zile

Eforturile autorităţilor britanice, care au reuşit să administreze prima doză de vaccin anti-COVID la peste jumătate din populaţia adultă, încep să dea rezultate.

Marea Britanie va atinge imunitatea colectivă la COVID peste 4 zile
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    08 Apr 2021   •   14:57

Marea Britanie va ajunge la aşa numita ''imunitate colectivă'' sau "de turmă" pe 12 aprilie, potrivit calculelor publicate joi de University College London (UCL).

Modelul UCL înregistrează în timp real numărul deceselor, al infectărilor, vaccinărilor şi al spitalizărilor.

Potrivit acestor analize, protecţia populaţiei împotriva coronavirusului, fie prin intermediul vaccinării, fie pentru că oamenii s-au vindecat de boală, va ajunge la 73,4 % în data de 12 aprilie.

La aceeşi dată este prevăzută a doua etapă de relaxare a restricţiilor.

Potrivit experţilor UCL, procentajul de 73,4% este suficient pentru a spune că s-a ajuns la "imunitatae de turmă".

Acest fenomen are loc atunci când, pe ansamblul populaţiei, există suficient de mulţi indivizi sunt protejaţi împotriva unei anumite infecţii şi acţionează ca barieră pentru a împiedica virusul să se răspândească.

Potrivit ultimelor date oficiale ale autorităţilor britanice, 31 de milioane de persoane au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19 şi peste 5 milioane cea de-a doua doză. 

A doua etapă de relaxare în Marea Britanie: se redeschid magazinele, saloanele de înfrumuseţare şi sălile de sport

Luni, 12 aprilie, începe a doua fază de relaxare a restricţiilor, cu redeschiderea magazinelor neesenţiale, saloanelor de coafură şi sălilor de sport.

Prima fază a început pe 29 martie, când a fost anulată recomandarea de a nu ieşi din casă, cu excepţia cumpărăturilor esenţiale.

A treia fază de relaxare este prevăzută pentru 17 mai, cu reluarea zborurilor internaţionale.

Anglia foloseşte vaccinurile de la BioNTech/Pfizer şi Oxford/AstraZeneca, în timp ce Ţara Galilor a început săptămâna aceasta vaccinarea cu Moderna.

Agenţia de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie a recomandat, miercuri, să nu fie utilizat vaccinul de la AstraZeneca la cei sub 30 de ani, pentru potenţiala sa legătură cu cazurile rare de tromboembolism.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: Marea Britanie imunitate colectivă
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close