Antena 3 CNN Coronavirus Masca antivirală care omoară coronavirusul la contact. Noul proiect la care lucrează cercetătorii

Masca antivirală care omoară coronavirusul la contact. Noul proiect la care lucrează cercetătorii

Mai mulți specialiști americani de la Universitatea din Kentucky au primit finanțare pentru a proiecta o mască de față care ucide coronavirusul când intră în contact direct cu acesta.

Masca antivirală care omoară coronavirusul la contact. Noul proiect la care lucrează cercetătorii
Sursa foto: Hepta
19 Mai 2020   •   21:24

Cercetătorii de la Universitatea din Kentucky vor să ducă lucrurile cu un pas mai departe, dezvoltând măști care nu numai că blochează virusul din a intra în corp prin gură sau nas, ci îl ucid complet, scrie Libertatea. 

Echipa vrea să încorporeze enzime care se atașează de vârfurile (țepușele) formate din proteine de pe suprafața coronavirusului, dezactivând astfel virusul.

”Avem posibilitatea de a crea o membrană care nu numai că ar filtra eficient coronavirusul, cum face masca N95, dar dezactivează complet virusul. Această inovație ar încetini și ar împiedica răspândirea virusului. De asemenea, ar avea aplicații viitoare pentru că oferă protecție împotriva unui număr divers de patogeni umani.”, a spus unul dintre specialiști

×
Subiecte în articol: mască coronavirus
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close