Antena 3 CNN Coronavirus Măsuri la dispoziția autorităților pentru a stopa noul coronavirus: Ar putea fi închise granițele, metroul și restaurante sau baruri

Măsuri la dispoziția autorităților pentru a stopa noul coronavirus: Ar putea fi închise granițele, metroul și restaurante sau baruri

Președintele Klaus Iohannis a anunțat măsurile impuse tuturor românilor, după ce a decretat starea de urgență în România pentru următoarele 30 de zile.

Măsuri la dispoziția autorităților pentru a stopa noul coronavirus: Ar putea fi închise granițele, metroul și restaurante sau baruri
16 Mar 2020   •   16:26

Iohannis a spus, luni, într-o declarație de presă, că această combatere a transmiterii infecțiilor cu noul coronavirus presupune un efort susținut, adaptabilitate și acțiune rapidă.

De asemenea, instituirea stării de urgență permite autorităților responsabile să adopte gradual, adică pe rând, sau imediat, dacă se impune, măsuri precum închiderea punctelor de trecere a frontierei de stat, închiderea temporară a unor restaurante, hoteluri, cafenele, cluburi și alte locuri publice.

”Poate, atenție, poate fi interzisă gradual, adică atunci când se impune, circulația rutieră, feroviară, maritimă, fluvială sau aeriană pe diferite rute și a metroului”, a spus Iohannis.

Totodată, ca măsură de primă urgență cu aplicabilitate graduală, repet graduală însemnând atunci și numai atunci când este absolut necesar, este și identificarea și rechiziționarea de stocuri, capacități de producție și distribuție, de echipamente de protecție, dezinfectanți și medicamente utilizate în tratarea COVID-19.

”Națiunea noastră trece prin momente dificile. Dar suntem români, un popor pe care istoria l-a supus unor cumplite încercări și în trecut, iar împreună am reușit să le depășim pe toate cu bine” a mai spus presedintele.

×
Subiecte în articol: coronavirus Klaus Iohannis
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close