Antena 3 CNN Coronavirus Măsuri dure pentru toate persoanele care vin în România din orice țară în care sunt confirmate sute de cazuri de COVID-19

Măsuri dure pentru toate persoanele care vin în România din orice țară în care sunt confirmate sute de cazuri de COVID-19

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat măsurile ce vor fi luate în cazul persoanelor care ajung în România din țările afectate de coronavirus.

Măsuri dure pentru toate persoanele care vin în România din orice țară în care sunt confirmate sute de cazuri de COVID-19
Sursa foto: Foto: Pixabay
15 Mar 2020   •   14:53

Astfel, persoanele care ajung în România din orice țară în care au fost confirmate cel puțin 500 de cazuri de coronavirus vor fi izolate la domiciliu.

"Se aprobă instituirea izolării la domiciliu în locația declarată la intrarea în țară pentru o perioadă de 14 zile pentru toate persoanele asimptomatice din țările unde sunt confirmate cel puțin 500 de cazuri de infecții cu COVID-19, începând de astăzi, ora 21, ora intrării în România, fie pe cale aeriană sau rutieră", a anunțat Vela.

Ministrul a mai anunțat că se extinde și măsura de carantină instituționalizată pentru cei care vin din țări carantinate. Lista țărilor poate fi găsită aici.

"Se va extinde măsura carantinării pentru toți cei care vin din țările carantinate, actualizate de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României și publice pe site-ul INSP", a mai spus Vela.

 

 

×
Subiecte în articol: Marcel Vela coronavirus
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close