Antena 3 CNN Coronavirus Măsuri stricte anunțate în Franța în criza cauzată de coroanvirus: 'Plimbările pe stradă sau în parc, strict interzise!'

Măsuri stricte anunțate în Franța în criza cauzată de coroanvirus: 'Plimbările pe stradă sau în parc, strict interzise!'

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat, în această seară, o serie de măsuri stricte pentru francezi, în criza cauzată de coronavirus. Printre măsuri se numără și interzicerea plimbărilor pe stradă sau în parcuri, iar cine nu respectă regulile riscă sancțiuni dure.

Măsuri stricte anunțate în Franța în criza cauzată de coroanvirus: 'Plimbările pe stradă sau în parc, strict interzise!'
16 Mar 2020   •   21:16

Președintele francez a anunțat că măsurile intră în vigoare începând de mâine, 17 martie 2020, ora 12.00 și sunt valabile timp de 15 zile.

Macron a anunțat că nu vor mai fi permise plimbările în parcuri sau pe stradă, iar cine nu respectă restricțiile riscă sancțiuni dure.

"Începând de marţi, timp de 15 zile, deplasările vor fi reduse strict. Adunările exterioare nu vor mai fi permise, întâlnirile cu prietenii nu vor mai fi posibile: este vorba de limitarea la maxim a contactelor în afara celor din locuinţe.

Pe tot teritoriul Franţei, vor fi permise doar deplasările necesare, prin respectarea distanţelor, pentru îngrijiri medicale, pentru a merge la lucru. Toate companiile trebuie să se organizeze pentru a facilita lucrul de la distanţă. Unde nu este posibil, trebuie să îşi adapteze organizarea. Orice încălcare a regulilor va fi sancţionată", a precizat președintele Macron într-o conferință de presă.

Măsuri stricte de circulație în Franța din cauza epidemiei de coronavirus

De asemenea, președintele a explicat oamenilor să nu mai sune la numărul de urgențe, să nu mai meargă la spitale pentru a cere ajutor, ci să stea izolați în case.

'Vă cer să rămâneți acasă și să vă păstrați calmul. Încercați să folosiți cât mai mult posibil apelurile video pentru a vorbi cu prietenii. Suntem în război. Cei din linia întâi au nevoie de măști, de echipamente. Îi vom ajuta să le aibă. Mâine începem să livrăm. Trebuie să ne gândim și la copiii celor din linia întâi.', a declarat Emmanuel Macron.

Președintele a mai anunțat că turul doi al alegerilor a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus și a situației grave cu care țara se confruntă.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close