Antena 3 CNN Coronavirus Cine e medicul care luptă în prima linie împotriva COVID-19 și nu a mai reușit să ajungă acasă de 45 de zile

Cine e medicul care luptă în prima linie împotriva COVID-19 și nu a mai reușit să ajungă acasă de 45 de zile

Ramona Lucia Vasile, medic și șefa secției de Boli Infecţioase Copii din cadrul Spitalului Judeţean Ploieşti, se luptă de mai bine de o lună pentru a salva viețile pacienților cu coronavirus, alături de ceilalți șase doctori infecționiști din spital.

Cine e medicul care luptă în prima linie împotriva COVID-19 și nu a mai reușit să ajungă acasă de 45 de zile
Sursa foto: Facebook/ Ramona Vasile
08 Mai 2020   •   11:36

Medicul are 45 de zile de când lucrează și nu a mai reușit să ajungă acasă pentru a-și vedea familia.

A recunoscut că nu pandemia de coronavirus o sperie cel mai tare, fiindcă se echipează mereu corespunzător, ci faptul că trebuie să stea atât de mult timp departe de copii.

”Pe mine nu m-a speriat epidemia, eu eram dispusă, pentru că îmi place foarte mult meseria pe care o fac, să stau izolată o lună, două, dar deja mi se pare că nu văd finalul. Nu a fost epidemia pe care noi o aşteptam. Este într-un fel îmbucurător, că totuşi măsurile care s-au luat au făcut să nu explodeze nunărul de cazuri. Pe noi ne-ar fi depăşit clar pentru că nu avem sistemul atât de bine pregătit care să facă faţă la aşa ceva. Dacă nu au făcut faţă acele sisteme de sănătate din Italia, Franţa, noi am fi fost decimaţi. Ideea e că asta a fost partea bună la noi”, spune medicul Ramona Vasile, potrivit Adevarul..

”Partea proastă este că mergând aşa, cu cazurile puţine, va dura. Atunci o să primeze partea de familie. Ei ce vor face? Ce vor face copiii o perioadă de şase luni privind de acum încolo. La noi se vorbeşte de valul doi, dar mie mi-e teamă că nu se va termina valul unu şi va fi un continuu platou, dacă nu se va întâmpla ceva neprevăzut”, a mai povestit medicul.

×
Subiecte în articol: Ploiești coronavirus
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close