Antena 3 CNN Coronavirus Un medic explică de ce nu e bună dezinfectarea în exces

Un medic explică de ce nu e bună dezinfectarea în exces

Preşurile îmbibate cu o soluţie pe bază de clor, spălarea mâinilor şi dezinfectarea sunt esenţiale mai ales în această perioadă de pandemie.

Un medic explică de ce nu e bună dezinfectarea în exces
Sursa foto: Pixabay.com
de S.T.    |    10 Apr 2020   •   15:58

Manuela Răvescu, medic specialist dermatolog spune că este nevoie ca fiecare să aplice niște sfaturi practice atunci când revine acasă.

„Stropeşte covorul de la intrare cu o soluţie care conţine clor, șterge-te bine pe picioare pe covorul imbibat cu clor, înainte să intri în casă, intră, lasă pantofii la uşă, pe un alt covor stropit cu clor. Lasă cheile, ochelarii de soare şi telefonul pe o tăviţă pregătită special. Lasă geanta într-un loc special, pe un şervet de hârtie și mergi direct în baie şi spală întâi mănuşile, pentru a le putea scoate în siguranţă. Dă-le apoi jos cu grijă, astfel încât să nu atingi exteriorul. Pune-le într-o pungă de plastic pregătită dinainte, la fel şi masca, apoi leagă pungile. Spală-te bine pe mâini şi foloseşte apoi dezinfectant”, spune medicul dermatolog.

„Scoate pungile cu masca şi mănuşile din casă şi aruncă-le atunci când duci gunoiul. Scoate geaca şi las-o la aerisit, împreună cu hainele și pantofii pe care i-ai avut afară. Revino la chei, ochelari şi telefon şi dezinfectează-le meticulos. Dezinfectează geanta. Revino la uşa de la intrare şi dezinfectează clanţa, yala şi întrerupătorul pe care le-ai atins. Spală-te din nou pe mâini şi foloseşte soluţie pentru dezinfectare. Ţine cont şi de faptul că şi curăţenia în casă trebuie să fie mai riguroasă decât de obicei pentru a scădea cât mai mult şansele de supravieţuire ale virusului”, continuă dermatologul.

Dezinfectatul mâinilor e esenţial, pentru că virusul se răspândeşte cel mai repede prin contaminare directă. Dar oamenii nu trebuie să repete obsesiv acest lucru, ci doar după ce au venit de afară, înainte de masă ori dacă au atins vreun obiect posibil contaminat.

După fiecare dezinfectare, sfatul medicilor este să se folosească o cremă hidratantă.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: dezinfectare coronavirus
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close