Antena 3 CNN Coronavirus Medic din prima linie: "Bărbații, mai predispuși la forme grave de COVID decât femeile”

Medic din prima linie: "Bărbații, mai predispuși la forme grave de COVID decât femeile”

Florin Roșu, șeful Secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași, spune că, din motive încă necunoscute bărbații sunt mai predispuși la forme grave decât femeile.

Medic din prima linie: "Bărbații, mai predispuși la forme grave de COVID decât femeile”
19 Sep 2020   •   16:21

Medicul Florin Roșu povestește că la ATI ajung de multe ori pacienți care au și alte afecțiuni grave, în afară de COVID-19. Din experiența acestuia, cei mai expuși la forme grave de COVID-19 sunt pacienții care suferă deja și de diabet.

"Din punctul meu de vedere și din experiența mea, ceea ce am observat este că pacientul diabetic este cel mai expus la formele grave. Urmează pacientul cu probleme cardiace, iar din punctul de vedere al grupelor de sânge, discutăm de pacientul cu grupă de sânge A2, RH pozitiv." a explicat medicul.


Bărbații sunt mai predispuși la forme grave decât femeile

 "Nu știu care este explicația pentru acest lucru. Sunt date statistice, fiind și cadru universitar, m-am interesat de aceste lucruri. Noi nu stăm să calculăm mortalitatea în urma infecțiilor, dezideratul nostru este să ajutăm pacienții și să redăm cât mai mulți pacienți societății și familiei. Eu tot timpul am spus lucrul ăsta: dacă pierd și un singur pacient, indiferent de vârstă, este o tragedie, atât pentru familie, cât și pentru personalul medical. Avem și pacienți care decedează, din păcate. Dar noi avem în ATI pacienți cu risc foarte mare, care au și alte afecțiuni grave, mai ales că COVID-19 decompensează boala de bază" a adaugat acesta pentru HotNews.ro.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close