x close

Medic francez renumit: Epidemia de coronavirus se încheie

13 Mai 2020   •   12:45
Medic francez renumit: Epidemia de coronavirus se încheie youtube

Organizația Mondială a Sănătății sublinează ca „vigilenţa extremă rămâne necesară”, în ciuda cifrelor din ultima vreme cu privire la pandemia de coronavirus.

„Epidemia se încheie”, asta afirmă profesorul Didier Raoult într-o postare pe Twitter. Invitat să descrie situaţia din Marsilia, specialistul în boli infecţioase asigură că epidemia Covid-19 „dispare” în zonă, unde a avut „un singur caz detectat luni în ciuda faptului că au fost testate peste 1.200 de persoane”.

Profesorul este la fel de optimist atunci când vorbeşte despre epidemie în restul Franţei. 

„Acest episod este rezolvat. Nicăieri nu există un al doileaval, este o curba epidemica banală ", insistă el. „Aceasta nu mai reflectă o dinamică epidemică. Câteva cazuri sporadice vor apărea ici si colo, încele din urmă, dacă există cineva care este super contagios, dar toate acestea nu mai reflectă o dinamică epidemică. Epidemia se apropie desfârşit ”, concluzionează medicul.

Dacă cifrele pentru epidemie sunt acum mai puţin alarmante în Europa, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a amintit luni că „rămâne necesară o vigilenţă extremă”. 

„Există întotdeauna riscul ca boala să înceapă din nou”, anunţă OMS.

Responsabilul pentru urgente in sănătate al organizaţiei, Michael Ryan, a regretat că „unele ţări”, pe care nu le-a numit, au ales să „închidă ochii şi să mearga orbeşte” spre iesire din izolare. "Dacă boala persistă la un nivel scăzut în ţările care nu au capacitatea de a studia focarele, de a le identifica, există întotdeauna riscul ca boala să înceapă din nou", a avertizat el.

Direcţia Generală a Sănătăţii (DGS) a anunţat marţi că 348 de decese au avut loc în 24 de ore din cauza Covid-19 în Franţa. O cifră în creştere faţă de ziua precedentă. 

Sursă: Mediafax
Parteneri
Parteneri
sati