Antena 3 CNN Coronavirus Medicii și asistentele de la Spitalul Gerota au revenit în prima linie: 'Sunteți un exemplu de învingători'

Medicii și asistentele de la Spitalul Gerota au revenit în prima linie: 'Sunteți un exemplu de învingători'

Medicii, asistentele și întregul personal medical de la Spitalul Gerota, primul spital închis din cauza infecțiilor cu coronavirus din România, au revenit la serviciu și urmează să primeasă noi pacienți.

Medicii și asistentele de la Spitalul Gerota au revenit în prima linie: 'Sunteți un exemplu de învingători'
Sursa foto: Facebook / MAI
07 Apr 2020   •   17:14

Anunțul a fost făcut, astăzi, de Ziua Mondială a Sănătății, printr-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

Totuși, nu tot personalul medical a revenit în prima linie, având în vedere că unii dintre 'eroii în alb' sunt în continuare infectați cu coronavirus.

Știm că nu le vedeti foarte bine fețele, dar vă spunem noi că zâmbesc. Da, sub măștile pe care le poartă este optimism și speranță. Ei sunt o mică parte din personalul medical al spitalului Gerota, prima unitate medicală închisă din cauza infecțiilor cu COVID-19.

Unii, din păcate, s-au îmbolnăvit, alții mai norocoși, nu.

Cu toții, însă, au trecut prin momente cumplite, departe de cei dragi, dar s-au susținut reciproc atunci când își aduceau aminte de familie, de copii, de acasă și nu au cedat.

S-au ajutat unii pe alții și împreună au avut în continuare grijă de pacienți. Acum spitalul Gerota este dezinfectat și urmează să fie pus în funcțiune, iar medicii, asistentele infirmierele și brancardierii sunt la datorie, gata pentru momentul în care vor primi iar pacienți.

Bine ați revenit în Prima Linie, dragi colegi! Pentru noi sunteți un exemplu de învingători, de devotament și putere de a renaște! Sigur veți fi la înălțime, așa cum ați demonstrat de fiecare dată!

Vă mulțumim și vă asigurăm de respectul și admirația noastră. Suntem convinși că în scurt timp vi se vor alătura și colegii voștri care încă se află pe patul de spital și veți reface în totalitate echipa voastră extraordinară. Însănătoșire cât mai grabnică, tuturor!", se arată în postarea de pe Facebook.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close