Antena 3 CNN Coronavirus Undă de șoc în SUA. Doi medici sunt în stare gravă după ce au fost infectați cu coronavirus

Undă de șoc în SUA. Doi medici sunt în stare gravă după ce au fost infectați cu coronavirus

Doi medici specialiști în medicină de urgență, din statul New Jersey și Washington, sunt în stare critică după ce au fost infectați cu coronavirus.

Undă de șoc în SUA. Doi medici sunt în stare gravă după ce au fost infectați cu coronavirus
Sursa foto: Pixabay
17 Mar 2020   •   11:12

Colegiul American al Medicilor de Urgență atrage atenția asupra faptului că medicii de la urgență sunt extrem de vulnerabili în fața noului coronavirus.

„Mulți dintre noi știm că, în ciuda a tot ceea ce facem, vom fi probabil expuși”, a spus dr. William Jaquis, președintele grupului, potrivit boston.com.

Cu toate acestea, primele cazuri de infecții raportate trimit un val de șoc prin comunitate, mai spune medicul Jaquis.

Sălile de urgență reprezintă un punct de vulnerabil pentru spitale, unde pacienții vin cu simptome, dar nu au încă un diagnostic. 

”Spre deosebire de toți ceilalți din spital, la urgență operezi cu cele mai incomplete informații”, spune dr. Angela Fusaro, medic de urgență din Atlanta.

Unul dintre medicii bolnavi, un bărbat în 40 de ani, lucra în zona Seattle, unde a început focarul națiunii. 

„Din câte știm, el avea echipamentul de protecție”, a spus Jaquis. Acum, medicul se află în terapie intensivă și pe ventilație.

Celălalt medic, în vârstă de 70 de ani, din Patterson, New Jersey, a fost, de asemenea, izolat la terapie intensivă, după ce a început să se simtă din ce în ce mai rău, în urmă cu câteva zile.
 

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close