Antena 3 CNN Coronavirus Cum au reuşit să se infecteze unii medici, deşi au avut costume de protecţie. Dr. Marinescu: Un training ar fi foarte util

Cum au reuşit să se infecteze unii medici, deşi au avut costume de protecţie. Dr. Marinescu: Un training ar fi foarte util

Mulţi doctori s-au contaminat cu noul coronavirus în momentul în care şi-au dat jos echipamentul medical. 

Cum au reuşit să se infecteze unii medici, deşi au avut costume de protecţie. Dr. Marinescu: Un training ar fi foarte util
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    02 Apr 2020   •   13:01

Doctorul Adrian Marinescu, medic primar la Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș", a explicat faptul că dacă medicii nu se dezechipează corect, infectarea este inevitabilă. 

Mai mult, specialistul a adus în discuţie şi problema doctorilor care decid să plece din spitale dintr-un motiv sau altul. 

În cazuri extreme, medicii infectaţi, dar care sunt în stare bună, vor rămâne în spitale pentru a trata pacienţii infectaţi cu COVID-19. 

"Cred că trebuie făcută o precizare. De la început, lucrurile erau clare: e foarte greu să-ți dai seama dacă un pacient are un risc mic sau mare de a fi infectat. Dacă vă uitați la situaţiile punctuale, riscul de infectare e legat de echipament, dar de multe ori poate nu e purtat cum trebuie.

În momentul în care foloseşti un echipament, riscul e la dezechipare. Cei de la Terapie intensivă știu asta, dar un training ar fi foarte util", a spus medicul Adrian Marinescu, joi, la Antena 3.

Cum au reuşit să se infecteze unii medici, deşi au avut costume de protecţie

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close