Antena 3 CNN Coronavirus Mihai Gâdea: E știrea zilei. A fost descoperit anticorpul, capabil să neutralizeze COVID-19

Mihai Gâdea: E știrea zilei. A fost descoperit anticorpul, capabil să neutralizeze COVID-19

Institutul din Belgia pentru Cercetări în Biotehnologie împreună cu două echipe din SUA au descoperit un anticorp capabil să neutralizeze virusul aflat la originea COVID-19.

Mihai Gâdea: E știrea zilei. A fost descoperit anticorpul, capabil să neutralizeze COVID-19
Sursa foto: foto: captura Sinteza zilei
16 Mar 2020   •   21:31

”Este știrea zilei. Nu este vorba de un vaccin, ci de un anticorp. Pentru un vaccin e nevoie de o perioadă mai lungă de timp”, a zis Mihai Gâdea.

Și Streinu Cercel a vorbit despre tratamentul care se aplică acum pentru Institutul ”Matei Balș”. Este vorba tot de un anticorp mononuclear.

Primele teste clinice pentru un potenţial vaccin anti-Covid-19 au început în oraşul american Seattle, a comunicat luni Instiutul Naţional american pentru Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID), citat de postul CNBC şi de cotidianul Le Figaro.

Până astăzi, 16 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 168 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 168 de cetățeni care au contactat virusul, 9 sunt declarați vindecați și au fost externați. Anunțul a fost făcut luni seară de Grupul de Comunicare Strategică.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close