Antena 3 CNN Coronavirus Mii de români blocați la granița Ungariei: 'Suntem disperați, nu mai avem apă'

Mii de români blocați la granița Ungariei: 'Suntem disperați, nu mai avem apă'

Mii de români care încearcă să ajungă acasă, în țară, au rămas blocați la granița Ungariei, dinspre Austria, după ce autoritățile de la Budapesta au anunțat că nu vor mai permite niciunui străin să tranziteze țara din cauza pandemiei de coronavirus.

Mii de români blocați la granița Ungariei: 'Suntem disperați, nu mai avem apă'
Sursa foto: Facebook
17 Mar 2020   •   12:09

Oamenii au explicat, în numeroase postări pe Facebook ce au fost distribuite de mii de oameni, că sunt blocați la granița cu Ungaria încă de noaptea trecută de la ora 00.00.

În tot acest timp, ei au fost opriți să tranziteze Ungaria și nu au primit nici apă.

UPDATE 13.30. Ungaria permite românilor blocați la graniță să se întoarcă în țară. Anunțul MAE

Pe imaginile transmise de românii care au cerut ajutor pe Facebook se pot observa sute de mașini oprite la granița dintre Austria și Ungaria, în timp ce un cordon de polițiști ungari se află pe mijlocul șoselei, blocând astfel accesul oamenilor.

Încă de ieri, Guvernul de la Budapesta a anunțat că a luat decizia închiderii granițelor terestre tuturor cetățenilor străini.

Cu toate acestea, mii de români au continuat să tranziteze țări ale Europei pentru a ajunge acasă, în România.

"Vă rugăm să ne ajutați. Suntem aici 20.000 de români care așteptăm să intrăm în Ungaria și apoi să ajungem acasă. Unii avem bani, unii nu avem. Sunt copii mulți în mașini. Suntem într-o situație foarte gravă. Facem apel la voi să ne ajutați să distribuiți, să știe și președintele țării ce se întâmplă cu noi. Avem drepturi, și noi suntem cetățeni români.

Gunoierii ăștia ne insultă, ne trimit înapoi, dar nu știm unde. Vă rog. Suntem aici în vamă și nimeni nu ne ajută. Vorbesc cu noi și râd de noi", a declarat unul dintre românii blocați la granița cu Ungaria.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close