Antena 3 CNN Coronavirus Ministerul Afacerilor Externe: Doi muncitori români, infectați cu COVID-19 în Olanda

Ministerul Afacerilor Externe: Doi muncitori români, infectați cu COVID-19 în Olanda

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că doi români, care lucrau la o companie de prelucrare a cărnii în Olanda, au fost infectați cu COVID-19.

Ministerul Afacerilor Externe: Doi muncitori români, infectați cu COVID-19 în Olanda
Sursa foto: Hepta
21 Mai 2020   •   21:53

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Haga, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media locală referitoare la testarea pozitivă pentru infecția cu COVID-19 a mai multor lucrători ai unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Groenlo, provincia Gelderland, Regatul Țărilor de Jos, și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale și pe lângă reprezentanții companiei în cauză pentru a verifica dacă printre persoanele testate pozitiv sunt și cetățeni români. 

Potrivit datelor preliminare obținute de către misiunea diplomatică, în cadrul companiei respective își desfășoară activitatea aproximativ 270 de cetățeni români, iar printre persoanele infectate se regăsesc și doi cetățeni români. Starea de sănătate a celor doi cetățeni români confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 este bună, aceștia fiind asimptomatici. Numărul total al angajaților diagnosticați cu COVID-19 urmează să fie comunicat după finalizarea tuturor procedurilor de testare și centralizare a rezultatelor. La nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români care își desfășoară activitatea la compania respectivă.

Ambasada României la Haga menține legătura atât cu autoritățile locale, cât și cu reprezentanții companiei, fiind pregătită să acorde asistența consulară necesară, în limita competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19”, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Horoscop 2 iunie 2023. Taurii se gândesc la cifre, Leii sunt îndrăgostiţi
x close