Antena 3 CNN Coronavirus Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a ajuns în Suceava

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a ajuns în Suceava

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și noul secretar de Stat Ionel Oprea au ajuns la Suceava pentru a gestiona situația gravă de la Spitalul Județean.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a ajuns în Suceava
Sursa foto: Antena3
02 Apr 2020   •   13:15

Vizita ministrul Sănătății are loc la câteva ore după ce noua conducere a Spitalului Județean Suceava (managerul Florin Filip şi directorul medical Doina Ganea Motan) și-a dat demisia.

Totodată, directorul de îngrijiri medicale al spitalului, Mihaela Hreceniuc, este în izolare la domiciliu.

Florin Filip şi Doina Ganea Motan au preluat managmentul Spitalului Judeţean Suceva acum o săptămână, după ce a fost suspendat constractul de managment al lui Vasile Râmbu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu în cazul Spitalului Judeţean Suceava.

„Sunt avute în vedere împrejurările în care s-a realizat testarea pentru infecţia cu COVID-19, respectiv au fost testate unele persoane, cu încălcarea reglementărilor legale, în condiţiile existenţei unui număr limitat de teste, iar probele recoltate unor angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava nu au fost înaintate către laboratoare specializate, în vederea analizării, ceea ce a determinat prelungirea perioadei de izolare a cadrelor medicale, zădărnicind în acest fel activităţile de prevenire şi combatere a infecţiei virale cu noul coronavirus”, au transmis procurorii.

Situația cu care se confruntă județul Suceava e una foarte gravă. Până în acest moment, au fost înregistrate 665 de cazuri pozitive de coronavirus, dintre care 45 sunt medici. 32 de persoane au murit până acum în Suceava.

În Spitalul Județean Suceava, personalul medical nu beneficiază de echipament de protecție, de dezinfectant. Managerii și-au dat demisia, medicii și asistentele au rămas într-un număr foarte mic, iar pacienții se plâng că nu primesc medicamentele la timp și li se dă prea puțină mâncare.

La nivel național, au fost confirmate 2.738 de cazuri pozitive de coronavirus, 94 de decese și 267 de vindecări.

În carantină instituționalizată se află 15.405 de persoane, iar altele 114.699 sunt în izolare la domiciliu.

×
Subiecte în articol: Suceava
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close