Antena 3 Coronavirus Mircea Banias, deputat de Constanța, infectat cu coronavirus

Mircea Banias, deputat de Constanța, infectat cu coronavirus

16 Mar 2020   •   21:00
Mircea Banias, deputat de Constanța, infectat cu coronavirus

Mircea Banias, deputat de Constanța, a fost infectat cu coronavirus, potrivit unui comunicat al Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului. Parlamentarul a anunțat că nu a luat contact cu senatorul Vergil Chițac și nici nu a fost plecat în zonele afectate de pandemie.

Potrivit datelor oficiale de pe site-ul Camerei Deputaților, Mircea Banias este membru al grupului parlamentar al Partidului Național Liberal (PNL) din ianuarie 2020.

"În cursul zilei de luni, 16 martie, au fost comunicate rezultatele testelor efectuate sâmbătă, 14 martie a.c., la Palatul Parlamentului. 

În urma acestora a fost confirmat un singur caz pozitiv al infectării cu noul coronavirus (COVID-19) în persoana deputatului Mircea Banias.

Potrivit declarațiilor domniei sale, nu a luat contact direct cu niciunul dintre parlamentarii confirmați pozitiv cu noul coronavirus, nu a participat la reuniunile politice la care a luat parte senatorul Vergil Chițac și nu a efectuat deplasări în zone aflate sub atenționare. Deputatul Mircea Banias este asimptomatic. Și în cazul domniei sale va fi declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților. 

Recomandăm tuturor persoanelor care s-au aflat într-un contact direct cu o persoană confirmată cu noul coronavirus să se autoizoleze la domiciliu și să informeze în cel mai scurt timp autoritățile", se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

×
Subiecte în articol: coronavirus

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close